Praag: Go the local way!

Ken je dat, je bent op reis en hoort Nederlanders. Meestal moet ik er niets van hebben en hou mijn mond dan ook snel of sla een zijstraat in. Geen behoefte aan het “He, Wat leuk! Kijk Jan, nog meer Nederlanders hier. Gezellig hoor! En wat een weertje he. Nou nou, poeh poeh”. :)

Toen Fiek, Manon en ik tijdens een pitstop buiten op een Praags bankje zaten te genieten van goddelijke koffie en thee, verstijfde ik dan ook direct toen ik Nederlands naast ons hoorde. *Oh nee, als ze maar niet tegen ons gaan praten* dacht ik. En jawel hoor. Zodra de man in kwestie merkte dat er drie vrolijke Dutchies naast hem waren neegestreken startte hij een gesprek. *God, help us*

Waar ik geen moment bij stil had gestaan, was dat deze Nederlander jaren in Praag had gewoond en alle ins- en out van de stad kende. Whoops:) En laat dat nu precies een verslaving van me geworden zijn: het ontfutselen van de beste ‘local spots’. Mijn weerstand verdween dus als sneeuw voor de zon (nadat ik mezelf en mijn vooroordeel even streng had toegesproken, FOEI!), mijn iPhone kwam tevoorschijn voor notities en ik hing aan zijn lippen. Tell me more, tell me more!

What to do in Praag?
Onze vluchtige ontmoeting met deze Nederlandse ‘perfect stranger’, de tips van onze Airbnb huisowner Ilan en onze eigen ervaringen zijn de basis voor deze Praagse editie van Go the local way. Praag bleek onverwacht culinair. Dus bijna overal zit wel een eettip verstopt;)

citytrip, praag, bakeshop, citynightline

#1 Have breakfast & Coffee @ Bakeshop
Begin je dag goed met heerlijke koffie, verse thee, geurende broodjes en een fijne ambiance met free wifi. Wat wil je nog meer als travelgirl:) Dit is de ideale plek om je dag fris en fruitig te beginnen!

#2 Get your culture shot @ the Old Center
Praag is een prachtige stad vol statige gebouwen en efteling-achtige-kasteeltjes. Heerlijk dus om door de statige straten te slenteren en de kleurrijke gebouwen in je op te nemen. In het oude centrum zijn een paar juweeltjes die je niet wil missen: de oude markt, de Joodse begraafplaats en het museum, het Praagse Kasteel, het Nationale Theater,

citytrip, praag, bakeshop, Savoy, citynightline

#3 Enjoy lunch @ Savoy 
Een prachtige locatie met een zalige kaart. Als ik Fiek mag geloven was de Franse tartaar (rauw) echt een winnaar. Ook de salade van Manon en mij was een aanrader. Ga, als je er bent, ook gelijk even naar de wc. Dan kijk je namelijk via een glazenwand zo de patiserie in waar alle magic happens;) Een andere aanrader is: School.

#4 Sun & Swim @ City beach Žluté lázně
Een kleine 4km ten zuiden van ons appartement in het oude centrum, ligt dit stadsstrand. Ideaal dus voor een kleine running work-out en dan een frisse duik. De route loopt langs de Moldau en heeft in de ochtend heel veel schaduw (belangrijk in deze hitte;). Natuurlijk trakteerden we onszelf op een uitgebreide lunchsessie bij LaFesta en ook hier werden we rijkelijk beloond. Salades met asperges, met geitenkaas en aardbeien, met peren en spek. Het was smullen!

citytrip, praag, bakeshop, Savoy, Bellavista, citynightline

#5 Clim Petrin Park for wines & bites with a view @ Bellavista
Dit is een lekkere klim met een schilderachtig uitzicht op het oude centrum van Praag. Bovenop de heuvel staat een bijzonder mooi klooster, de Strahov Monastery. De ideale plek voor een eetgelegenheid. Wij hielden hier een pre-diner-party;) Altijd al eens willen dineren op een plek waar de sterren komen? Ook Sean Connery, Laura Bush en The Rolling Stones hebben hier een vorkje geprikt!

citytrip, praag, bakeshop, Savoy, Bellavista, Aureole, citynightline

#6 Dine with a view @ Aureole 
Wil je jezelf verwennen? Dan is dit ‘the place to be!’ Dit is het hoogste restaurant van Praag met een fabelachtig uitzicht, de inrichting is fantastisch, de wijnkaart een applausje waard en het eten… *zwijmel*… het eten is gewoonweg tongstrelend. Voor Nederlandse begrippen is dit trouwens zeer betaalbaar. We hadden ongeveer 8 gangen, inclusief wijnen en cocktails en waren met z’n drieën inclusief fooi 185 euro kwijt. En echt, Het. Is. t. Waard! Andere aanraders zijn: NostresAmbiente Brasilieros en het Thaise restaurant Noi.

#7 Do cocktails & dance the night away @ Dlouha Street 
Deze straat heeft van begin tot eind bars. Ideaal voor een cocktailnight met de girls, bieren met vrienden of een potje swingen. Ook zijn er veel hostels en hotels. Door het hoge feestgehalte, misschien niet de beste slaapplaats;) Andere aanraders zijn: Lavka, Buddha Bar en Cloud 9.

Ben jij al in Praag geweest?


Vi

8 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.