Photo diary | Sea, sights & Seafood in Kroatië

Al jaren ben ik er benieuwd naar, nog nooit was ik er geweest. Nu ben ik er geweest en weet ik niet hoe snel ik weer terug moet gaan! Kroatië is niet alleen net zo mooi als ik dacht, met uitzichten ‘to die for’ en een fris groene natuur, het blijkt een wijnland pur sang met een keuken vol gerechten uit de zee. Hoe dat er uit ziet? Sea for you self;))

Natuurlijk volgt mijn verhaal over m’n road trip langs de kust (en langs de wineries;) snel en neem ik je ook mee naar Dubrovnik. But first things first: foto’s van ‘seafood heaven’ Kroatië om bij te watertanden;)

“I’m on a seafood diet… I see food and I eat it.”


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Kroatie2Kroatie5Kroatie14Kroatie15Kroatie7 Kroatie8Kroatie12Kroatie10Kroatie6 Kroatie9Kroatie13Kroatie1Kroatie3 Kroatie4Kroatie17

14 Reacties

 • Stephanie schreef:

  Wauw, prachtig! En hele mooie foto’s :)
  Wil ook nog heel graag eens naar Kroatië, vooral naar de watervallen!

  • Viola schreef:

   Dank je Stephanie! Het is echt een aanrader. Vanaf Amsterdam vlieg je tegenwoordig direct (ongeveer 2 uur) en het land is echt prachtig. Dit is een voorproefje op nog twee artikelen en video’s. Je bent dus gewaarschuwd;) Lfs, Vi

 • Laura schreef:

  Wauw wat ziet dit er mooi uit. Ik heb zelf nooit aan dit land gedacht maar nu staat het zeker op mijn to go lijstje!

  • Viola schreef:

   Echt hè Laura! Ik heb zelfs nog een aantal prachtige foto’s bewaard voor volgende artikelen over Kroatië, ik ga je dus nog lekkerder maken;))) #promise Lfs, Vi

 • Jet schreef:

  Ziet er zo mooi uit!! X

 • Mara schreef:

  Hi Vi,

  Ben benieuwd naar je ervaringen! Mels en ik hebben in 2004 in Kroatië eilandjes gehopt en vonden het super! Nu hebben we er vrienden wonen: comefishwithalex.nl

  X

  • Viola schreef:

   Mara! Hoe is het met jullie mooie meisje? Kroatie is echt prachtig hè, tijd om na tien jaar weer terug te gaan;) Lfs, Vi

 • tineke schreef:

  Hoi Vi,

  Prachtige foto’s van een heel mooi land. Over 14 dagen vlieg ik weer naar Zadar voor een week bij vrienden. Zoals Mara hierboven verteld wonen zij nu in Tisno. Zadar en Sibenik zijn ook mooie steden voor een stedentrip en vlakbij de Krk- watervallen. Kortom een heel mooi land.
  Ben benieuwd waar jij bent geweest.
  knuffel.

  • Viola schreef:

   Ah!!! Lieve Tineke! Wat heerlijk. Ik ben in het zuiden geweest. Dubrovnik en een roadtrip langs wineries omhoog naar eiland Korcula. Schitterend (en zalig;). Hoop dat het goed met je gaat. Geniet van Zadar. Alle liefs, Vi

 • Wilma van Hoeven schreef:

  Hallo Viola,
  Wat ontzettend leuk! Ik kreeg het bericht via Love Croatia op mijn Facebook pagina. Ik dacht al vaag, is dat Viola? Maar, stom, herkende je niet (meer)… Van Sanneke begreep ik, dat dit ‘je werk’ is. Wat een topbaan zeg! Heerlijk lijk me. En super eigentijds. En zo waar wat je over Kroatië schrijft. Want, dat wist je misschien nog niet, maar door Mara en Tineke wel, wij, Lex en ik, wonen sinds 2013 in Kroatië, vlakbij Tisno. En vis, ja dat staat vaak op ons menu, want Lex is hier schipper of een charterboot voor hengelsport. Bekijk onze website maar eens!
  Ik ga je zeker volgen! Heel veel succes, jullie meiden, met deze top leuke site! En wie weet, tot ziens. Je bent van harte welkom. En we weten hier, rond Šibenik, heerlijke adresjes… Voor olijfolie, verse geitenkaas en natuurlijk restaurantjes: Boba in Murter. Of Pelegrini in Šibenik zelf.. En onze eigen keuken is ook geweldig, Kroatisch op mijn manier… Ik ga je verrassen met mijn Punjene Paprika, Fis Paprika’s, tonijncarpaccio, kalkoenrolletjes met geitenkaas-salie-pršut…
  Liefs, Wilma

 • Sanne schreef:

  Hoi Viool, kan niet wachten op je verhalen bij de prachtige foto’s. Eind juli vertrek ik ook weer naar Kroatië, op de motor! Dus wie weet kan ik nog wat ideetjes van je stelen ;)

 • Rita schreef:

  Hoi Viola,
  dat is een leuke bericht en prachtige foto’s van Kroatie!!! Het lijkt zo moie te zijn, dat ik het nu al op mijn to go lijstje heb. Heel bedankt voor de inspiratie,
  Rita

  • Viola schreef:

   Graag gegaan Rita! Volgende week komt mn eerste artikel live, als je hier blij van wordt is die heerlijk om bij weg te dromen;) Lfs, Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.