Penang, Maleisie in 26 foto’s

Tien jaar geleden was ik voor het laatst in Maleisië. Het land dat me ooit deed besluiten langer te blijven omdat de geuren, kleuren en smaken me gewoonweg vertelden dat het nog geen tijd was om te gaan. And so I stayed. Nu mocht ik terug. Naar een plek waar ik nog niet geweest was: Penang. Het werd een warm wederzien. 35 Graden om precies te zijn, en boy wat was dat fijn! Hoe dat er uit zag? Smakelijk, kleurrijk en cultureel: just the way I like it.

Meet Penang

Penang is een eiland (onderdeel van de gelijknamige staat) in Maleisië. Je vindt hier een mix aan culturen en religies en dat zie je terug in de bouwwerken én in hun populaire keuken. Chinees, Indiaas, Maleisisch en Thais, it’s all there. In een groene verpakking wel te verstaan. De inwoners van dit land mogen dan dol zijn op felle -soms zelf neon- kleuren. Moeder natuur doet vrolijk aan dit kleurrijke spektakel mee.

Shangri-La Rasa Sayang Resort and Spa

Georganiseerde chaos van Azië

There is something about Asia… Wie vaker in Azië is geweest weet het. Aziatische steden hebben iets levendigs, iets chaotisch eigenlijk. Ik weet niet of het door de kleuren komt, de scooters of de elektriciteitskabels die je overal ziet hangen, Penang past in ieder geval perfect in het plaatje. Het grote verschil met andere plekken vind ik wel de laid back attitude. Er is geen geschreeuw van kooplieden, geen getoeter naar fietsende reizigers die aan de verkeerde kant van de weg fietsen. Iedereen doet z’n ding, met een glimlach and that’s pretty awesome!

Ik kan nog uren door gaan met vertellen, maar dat volgt in mijn volgende artikelen! Nu laat ik mijn foto’s de rest van het verhaal doen. Geniet mee van dit fijne avontuur.

Love,
Vi

Tip: wil je zelf ook naar Penang, Maleisië (of het in de buurt liggende Langkawi), ik ben met Qatar Airways gevlogen (die vliegen sinds kort van Amsterdam naar beide plekken) en whow dat was me toch een fijne ervaring. Ik heb er al heel wat vluchten op zitten maar deze boys (and girls) hebben het helemaal begrepen. Vijfsterren onder de vliegtuigen (en dat voor Hollandse prijzen:) #benfan

 

4 Reacties

 • Tamar schreef:

  Wat een heerlijke plaatjes Vi! Wij gaan eind mei naar Maleisie dus ben benieuwd naar je volgende artikelen. Ben je ook naar Kuala Lumpur geweest?

  • Viola schreef:

   Hai Tamar! Oh wat fijn, waar gaan jullie heen in Maleisië en hoe lang gaan jullie? Deze reis ben ik niet naar Kuala Lumpur geweest maar ik ben er drie keer een week geweest en vond KL toen echt het einde! De beste Indian Curry van mn leven gegeten in Little India daar:) Lfs, Vi

 • Lara schreef:

  Oh lekker, gelijk zin om op reis te gaan. Mn vriend en ik zijn vorig jaar ook met Qatar gevlogen. Tip: zorg dat je overstap op Doa wat langer is en blijf daar een dag of twee. Groetjes Lara

  • Viola schreef:

   Goeie tip Lara. Doha staat hoog op mijn lijst dus een stop-over van 2 dagen is perfect. Ik zag op insta een paar plaatjes van Doha vanuit de lucht en wauw!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.