Parijs, je t’aime

Een maand in het thema van The City Life, een thema naar mijn hart. Het liefst pak ik elke maand mijn koffer in om er even tussenuit te gaan. Nieuwe steden ontdekken in Europa doe ik graag, maar toch keer ik ieder jaar weer minimaal één keer terug naar mijn grote liefde: Parijs.

Zodra ik op Gare du Nord uit de Thalys stap, heb ik het gevoel een beetje thuis te komen. De Franse taal weer horen, kijken naar de mooie Françaises op straat en me verheugen op Champagne en kaasjes die bij een weekend Parijs horen. Een weekend Parijs staat gelijk aan een feestje voor de smaakpapillen. Vandaag deel ik mijn favoriete adresjes in Parijs.

parijs - frenchie to go

Frenchie to go
Bij Frenchie to go in het tweede arrondissement van Parijs, vind je fastfood maar dan net even anders. De burgers worden geserveerd met bacon en Franse frietjes met gembermayonaise. In plaats van een ijskoude cola of milkshake bestel je uiteraard gewoon een glas (of fles) droge, witte wijn van hoge kwaliteit. Liever geen fast food? Tegenover Frenchie to Go bevindt zich Frenchie a vin, een fantastisch restaurant met champagne per glas.

parijs - vins

Legrand filles et fils
De tijd staat stil in Legrand filles et fils, ik kreeg hier het gevoel alsof ik net als in de film Midnight in Paris terug in de tijd ben gestapt. Bij Legrand filles et fils spot je stijlvolle Parisienes die in alle rust en stilte van hun klassieke lunch genieten. Deze zaak is voornamelijk een wijn- en delicatesse shop maar heeft beneden een hoefijzervormige bar waar je wijn kunt proeven en klassieke gerechtjes kunt bestellen. Bestel vooral de aardappelsalade met paddenstoelen en witte truffel (to die for) en sardientjes met citroenolijfolie.

Parijs - le comptoir

Le Comptoir
De Chef van mijn favoriete restaurant in Rotterdam, Mevrouw Meijer, doet in Parijs altijd inspiratie op bij Le Comptoir. Tussen de Fransen sta je zelfs tijdens lunchtijd al in de rij, maar oh wat is ieder gerechtje het wachten waard. Ook hier vind je zeer klassieke gerechten. Mij favoriet is de huisgemaakte paté.

Parijs - jardin du luxembourgh

Jardin du Luxembourgh
En als mijn buikje vol en rond gegeten is dan struin ik het liefst door Parijs. Niet om te winkelen, maar om even tot rust te komen in een van de vele mooie parken. Mijn favoriet plek om te wandelen is Jardin du Luxembourgh, met de typische groene stoeltjes waar je veel Parijzenaren op hun gemak een boek ziet lezen. Na een fikse wandeling ben ik dan weer klaar voor de volgende maaltijd.

Want in Parijs is altijd genoeg te zien en te doen, maar vooral genoeg te proeven.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin