Paardrijden in de Rhön – Duitsland

Als klein meisje was ik al gek op paardrijden. Ik droomde van lange paardrijtochten door de natuur. Op de rug van een paard galoppeerde ik dan door groene weides langs grazende koeien en schapen. Als we moe waren rustten we onderweg uit onder een grote boom, aten we vers geplukte appelen en dronken we zuiver grondwater uit een meer. Dit scenario werd onlangs werkelijkheid in het dorpje Bernshausen, gelegen in het natuurgebied de Rhön in het oosten van Duitsland.

Paardrijden Rhön Duitsland
Bernshausen
Dit idyllische plaatsje met slechts 120 inwoners bestaat uit twee hotels (met in totaal 120 hotelkamers), ik gok zo’n 35 huizen en niet te vergeten… de Stockborn Ranch. Zelf sliep ik in het knusse familiehotel Zur Grünen Kutte.

Paardrijden Rhön DuitslandPaardrijden Rhön Duitsland
Na een warm onthaal door Mandy, de dochter van de eigenaar, werden we meegenomen naar de ranch. Daar stonden vijf prachtige paarden op ons te wachten die ons hun habitat gingen laten zien. En die was mooi!

Paardrijden Rhön Duitsland
Paardrijden Rhön Duitsland
Liefhebbers van paarden kunnen hier hun hart ophalen. Het land om het dorp heen is grotendeels eigen grond, waardoor je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Dit is dan ook de ideale plek om een paar dagen, of zelfs een week, te verblijven om al het moois wat het natuurgebied te bieden heeft te zien.
Paardrijden Rhön Duitsland
Paardrijden Rhön Duitsland
Er zijn genoeg routes om iedere dag een andere te nemen en op de appelbomen, het vee en al het groen raak je niet uitgekeken. Vergeet niet even te stoppen bij het mooiste, grootste en diepste meer uit Thüringen genaamd de Bernshauser Kutte. ‘s Avonds geniet van je van lokale specialiteiten waaronder verse forel in het restaurant van Zur Grünen Kutte. Één ding is zeker… Ik kom hier zeker nog een keer terug. En mocht jij willen gaan: have fun!


Marès

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.