Oz en Oisans | Must voor je wintersport bucketlist

Snowboard outfit: Roxy

Het is er ongezellig en er zijn alleen maar van die lelijke giga appartementencomplexen. Zomaar een paar punten van een behoorlijk lange lijst bezwaren die ik had tegen wintersporten in Frankrijk. En toch ben ik om:)

Oz en Oisans Frankrijk wintersport
Oz en Oisans
Het is een feit dat de meeste Franse skioorden alles behalve knus zijn. Oz en Oisans daarentegen is lieflijk. Een klein en rustig dorpje, zonder van die foeilelijke complexen. Not the place to be als je op zoek bent wilde après-ski feesten. Nee, hier ga je heen als je met je vrienden of familie op wintersport gaat. En zo kan ik nog wel een aantal redenen opnoemen waarom Oz en Oisans een plek op je wintersport bucklist verdiend:

#Sneeuwzeker
Doordat Oz en Oisans op een hoogte van 1.350 meter ligt is het hartstikke sneeuwzeker én de sneeuw blijft heel lang liggen. De pistes zijn open tot 23 april!

Oz en Oisans Frankrijk wintersport
#Piste fun voor elk niveau
Het skigebied is GROOT! En de pistes zijn er in alle kleuren; groen, blauw, rood en pikzwart. Een perfecte mix voor zowel beginners als semi-professionals.

#Alleen de lusten, geen lasten
Oz en Oisans ligt pal aan de piste. De lusten: alle faciliteiten van het Alpe d’Huez skigebied. Geen lasten: de drukte van hossende après-skiërs laat je lekker aan Alpe d’Huez over:)

#Je eigen wintersport chalet
In de meeste gebieden zijn chalets schaars, in tegenstelling tot Oz en Oisans. Wij verbleven in dit chalet. Chaletpark Le Clos du Pré heeft chalets in alle soorten en maten.

Oz en Oisans Frankrijk wintersport
#On top of the world
Bovenaan de Le Pic Blanc (3.330 meter) heb je een verpletterend uitzicht. Je staat er letterlijk op het dak van de wereld. Als via de piste naar beneden je iets teveel van het goeie is pak je gewoon de gondel terug naar het dorp.

#De langste zwarte afdaling
Vanaf de top van de Le Pic Blanc kan je aan 1 ruk naar Oz en Oisans skiën. Een onbeschrijfelijk mooie afdaling van 1,5 uur (!!) langs de woeste pieken en over weidse plateaus. Niet voor rookies;)

Oz en Oisans Frankrijk wintersport
#Leukste bergrestaurants
Het skigebied zit er vol met toffe bergrestaurants om te lunchen en een biertje te drinken. Mijn favorieten? Chillen op de mega fatboys op het terras van La Folie Douce. En voor de beste lunch ga je naar Le Chalet d’Oz aan de piste Olmet.

Zin om nog even van de sneeuw te genieten? Ik zeg gaan!
Het is nu goedkoop, rustig op de pistes en een biertje in de zon is gegarandeerd:)

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Oz en Oisans Frankrijk wintersportOz en Oisans Frankrijk wintersport Oz en Oisans Frankrijk wintersport Oz en Oisans Frankrijk wintersport Oz en Oisans wintersport Frankrijk - 1Oz en Oisans Frankrijk wintersport Oz en Oisans Frankrijk wintersport

2 Reacties

  • Joëlle schreef:

    Haha, ik wintersport juist bijna alleen maar in Frankrijk. Veel piste voor je geld, skiën tot aan de voordeur van je appartement, dorpen waar je wel tot rust moet komen ;), niet al te ver rijden en goede deals met skipas, busreis en appartement inclusief. Nadelen vind ik de verouderde liften in vergelijking met Oostenrijk en de prijs-kwaliteitsverhouding in bergrestaurants haalt het niet bij Italië. Maar al met al keren we toch ieder jaar weer terug naar een Frans gebied.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.