Overwinteren in Zuid Afrika | This is why you do it

Bibberende vrienden, regen en mist op Facebook zien en merken dat je eigenlijk al weer vergeten bent dat het thuis nu echt winter is. Ik heb het nu een paar keer gedaan: overwinteren. And god it’s good!

Waarom Zuid Afrika?
Dit is het land van de prachtige natuur, van de oneindige uitzichten en natuurlijk van ‘Mother city’ Kaapstad met de Tafelberg.

ZuidAfrika1CasaMori1ZuidAfrika5Het land dat roept om zo veel mogelijk roadtrips langs de scenic routes, het is een (water)sport walhalla (maar vergis je niet, het zeewater is kkkkkkoud!) met ongekend veel geschiedenis (good and bad), het land waar de zon altijd lijkt te schijnen als het bij ons winter is (behalve in de townships).

CasaMoriZuidAfrika6Dit is het land waar je het goede leven letterlijk kunt proeven dankzij een bruisend restaurantleven en bijzondere wineries (met zoveel wijnproeverijen dat ik er een heel artikel over aan het schrijven ben).

Warwick1Makaron1Waarom overwinteren?
Al klaagt menig Nederlander iedere zomer steen en been over het waardeloze weer, wat mij betreft zijn onze zomers tegek. Lekker bootje varen door de Amsterdamse grachten, chillen met een BBQ in het Vondelpark, een festivalletje op het Westergas terrein. Het weer is prima en de activiteiten zijn eindeloos.

In de winter ben ik gek op sneeuw. Mist, hagel en regen horen daar niet bij. Met een maandje zon in onze donkerste dagen, kom ik het jaar wel door! Tel daar bij op dat het in Kaapstad 1 uur later is dan in NL (work wise gunstig dus, ja ik werk hier gewoon verder;), de Euro hier heel veel waard is, Kerst altijd een super drukke tijd vol verplichtingen is (en nu dus niet:) en je makkelijk vrij krijgt (als je voor een werkgever werkt) of toch weinig business doet (als je ondernemer bent) omdat het Kerstvakantie is. Tel uit je wint:)

Dus… ga je volgend jaar mee?


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Warwick2Muizenberg1Warwick3garden-IMG_7338ZuidAfrika3GrootConstantia1

 

 

 

 

4 Reacties

 • Margriet schreef:

  Top! En believe me: ik ga al veel eerder dan volgend jaar kerst, en wel eind januari. Dan is het in het thuisland saai, nat en koud, maar in de buurt van de Tafelberg een stuk beter. Een goeie tip dus!

 • Ester schreef:

  Ja hoor, ik ga graag met je mee!

  Maar eerst even kijken hoeveel vakantiedagen ik volgende winter over heb ;-)

  • Viola schreef:

   Deal! Tip: ga de laatste week van dec en de eerste weken (why not;) van jan. Dan hoef je je pas eind 2016 weer zorgen te maken over vakantiedagen *blink blink*

 • Nanda schreef:

  Yep, Zuid-Afrika kan altijd op me rekenen. :-D. Ha gezellig Ester achter Brussel, gaan we daar samen een wijntje doen, lijkt me heel erg leuk ;-)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.