Overlanders steakhouse | Alice springs – Australia

In het midden van het rode hart van Australië, het fantastische land waar we een jaar lang hebben mogen roadtrippen, ligt de stad Alice Springs. Alice Springs is de uitvalsbasis als je het iconische Uluru wilt bezoeken, wat op een steenworp afstand ligt (wat is 500 km voor een beetje Aussie?). Het ligt letterlijk in the middle of nowhere; de dichtstbijzijnde stad ligt op 1000 km afstand. De vele waarschuwingen over criminaliteit, brandende auto’s en alcoholverslaafden op de weg naar Alice Springs sloegen we in de wind. En we werden aangenaam verrast. Bijvoorbeeld door de vele galeries met fantastische Aboriginal kunst die de stad rijk is.

DSC_0775k

Overlanders Steakhouse
Een andere trekpleister in Alice Springs is ‘Overlanders Steakhouse’. Dit restaurant bevindt zich in het centrum van Alice Springs en stamt uit 1971. Het dankt zijn naam aan de vele ‘Overlanders’, de mensen die betrokken waren bij de grootste verplaatsing van vee in de geschiedenis van Australië en zelfs de wereld. Het interieur van het restaurant past bij de historische en afgelegen plek waar het zich bevindt: met veel houten balken en gebruikte zadels aan de wanden ademt het de sfeer uit van Outback Australia.

Wanneer je plaatsneemt aan een van de tafeltjes word je allereerst gevraagd uit welk land je komt en wordt een vlaggetje van jouw land op je tafeltje gezet. Als je vervolgens om je heen gluurt, vallen opeens al die verschillende vlaggetjes op. Super leuk om je vlaggenkennis op te halen. Daar zit je dan met zijn allen, van over heel de wereld gereisd en nu in dit bijzondere restaurant midden in de rode woestijn.

image DSC_0876kk

What to order
Op de kaart staan meerdere opties: zo zijn er zijn uiteraard allerlei steaks te krijgen, kun je er als vegetariër terecht, zijn er maaltijden voor de kids én mocht je -ontelbaar kilometer van de zee- zin hebben in seafood dan ben je ook aan het juiste adres. Wij besloten echter te kiezen voor het gerecht wat het Steakhouse beroemd heeft gemaakt, de ‘Drover’s blow-out’: een driegangenmenu waarbij het voorgerecht bestaat uit een proeverij van – vegetariërs, stop met lezen en de rest, houd je vast – krokodillenpastei, kangoeroe- , emoe- en kamelensteak!

De pastei was erg lekker en het witte krokodillenvlees veel malser dan je wellicht zou denken. Als we het zouden moeten vergelijken met iets dat je kent zouden wij gaan voor de vergelijking met kalkoen. Het rode kangoeroe vlees had een enigszins rokerige, ijzerachtige, sterke en geheel unieke smaak. Het emoe vlees was ook rood vlees, malser dan het kangoeroevlees en had eveneens een heel bijzondere, sterke en bovendien heerlijke smaak. Onze favoriet was de zachte, malse kamelensteak, die zowat smolt op je tong. Het hoofdgerecht bestond uit een oude vertrouwde Australische biefstuk en het spannende maal werd afgesloten door een onschuldige appeltaart. Om deze Australische culinaire ervaring compleet te maken, kun je er een rode Australische wijn bij bestellen die ze in hun wijnkelder herbergen of een Australisch biertje. Enjoy, mate!


Emily & Victoria

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter