Glamping in eigen land

Slapen onder tentdoek, maar dan wel in een echt bed? Dat kan! Samen met mijn kleine travelboy Ode ging ik luxe kamperen en smulden we van producten van moeder natuur in het groene Noord Limburg.

Everybody happy
Mijn kleine travelboy is nu bijna 2 en speelt het liefst de hele dag buiten, hoe viezer hij is hoe groter de glimlach op zijn gezichtje. Als single mommy was ik opzoek naar een mini-vakantie zonder al te veel gedoe en geregel en waar Ode én ik het leuk hebben. En met genoeg plek om mijn vrienden plus kids uit te nodigen. Het werd kamperen maar dan net wat luxer. Bestemming Casten-Ray. Waar? Een heel klein dorpje in Noord Limburg aan de rand van een natuurgebied met uitgestrekte bossen, heidevelden, snelstromende beekjes en stille vennetjes. Extra fijn van vakantie in eigen land, je bent er zo;)

Glamping
Het was de bedoeling om ’s ochtend vroeg weg te gaan maar natuurlijk had ik nog van alles te doen. Als we aankomen bij de camping, zo’n 2 uur rijden vanaf Den Haag, is het dus al borreltijd. Bij aankomst worden we hartelijk welkom geheten door eigenares Marloes – met een zachte G-. Een fles wijn stond al voor ons klaar. Heel attent!

Kamperen creperen? Nou nee hoor! Met een geweldige – van alle gemakken voorzien- safaritent is het goed vertoeven. Van tweepersoonsbed tot aan theelepeltjes, aan alles is gedacht. Wel moet je nog met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw, maar dat hoort bij kamperen vind ik;) Op camping Op den Boender hadden we een mooi plekje. De recent opgeknapte mini-camping ligt aan een landweggetje is mooi groen en is gezellig klein. Voor de kindjes is er een speeltuin, tractors, skelters, een trampoline – ook voor de mama’s en papa’s – varkens, kippen en lieve konijntjes. Elke ochtend kunnen de kindjes de beesten voeren en een vers eitje meebrengen voor het ontbijt.

sfeer1

sfeer2

Kamperen in Nederland blijft een risico, na 2 dagen regen en hagel, was daar dan ein-de-lijk de zon én het vakantiegevoel! Goed gezelschap, lekkere wijntjes, tijdschriften lezen op de veranda, Ode op de tractor en het vlees op de BBQ.

tiled (3)

What to do?
Je kan natuurlijk lekker relaxen op de camping maar wil je er op uit dan heb ik een aantal tips:

#Fietsen
Het klinkt wat truttig maar je kan in de omgeving prachtig fietsen. Er zijn verschillende routes voor een kort of lang tripje. Langs de landelijke weggetjes vind je tafeltjes en kraampjes  met streekproducten, zoete kersen en aardbeien die je kan kopen.

#Vlaai eten
Waar eet je nou de allerlekkerste vlaai? In Limburg natuurlijk. Ze snijden hier de grote punten en een flinke dot slagroom ontbreekt niet.

#Zelf bosbessen plukken 
Op de plantage pluk de zelf deze lekker en supergezonde besjes. Ode een kleine emmer  mee in het veld en plukken maar! We snoepen tijdens het plukken natuurlijk en je begrijpt dat we besjes met slagroomijs als toetje aten. In totaal hadden we 3 kilo geplukt en gingen de besjes mee naar huis. In de vriezer hebben we nog steeds een voorraad ;)

sfeer3

 #Asperges stekken 
Van april t/m eind juni kan je zelf asperges steken bij de boer. Onder leiding van een echte aspergeboer krijgt u uitleg over de asperge en het steken en schillen ervan. Maak er een heerlijk zomers hapje van of een klassiek hoofdgerecht. Je hebt immers een complete keuken in de tent ;)

#Bier brouwen
Ruik de hop, proef de mout en natuurlijk het bier van Hertog Jan.  Al sinds 1915 werken de brouwers aan het perfecte bier. Onder leiding van een ervaren gids kan je het complete brouwproces. Van de moutzolder naar de authentieke koperen brouwketels en tot in de kelder. En natuurlijk gaat er een flesje open. Cheers!

Ik ben fan van glamping!

Ga jij voor good old kamperen of glamping?


Tess

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.