Oh, how pretty is Vienna!

Wat ik vorige week heb gedaan? Ik was voor de eerste keer in mijn leven in Wenen! Met nieuwe online reisaanbieder Just Away ben ik Wenen gaan ontdekken, een ontzettend verrassende trip!

Laat me je eerst iets meer vertellen over Just Away. Ze hebben deze week hun Nederlandse site gelanceerd maar zijn internationaal al een groot succes door hun inspirerende reizen. Elke 2 weken bieden ze themareizen (denk aan Stadsliefhebber of Wildlife) en op de site hebben ze ook een inspiratorfunctie.

De reis naar Wenen was ook absoluut inspirerend, ik heb zo veel gezien en gedaan in 3 dagen en ben nu helemaal fan! Echt elke straat en elk gebouw is mooi. Ik ben heel erg onder de indruk van alle prachtige architectuur en de luxe van de stad!

Kerk

leuke buurt spittelberg

lucy en kim2

Spanish Riding School

spittelberg buurt

Swarovski workshop

Vienna buildings

Hier is hoe mijn 3 dagen, en Wenen er ongeveer uitzagen..

Dag 1: Ridingschool & Swarovski
De reis begon met een bezoek aan de Spanish Riding School, een ontzettend chique rijschool waar je eigenlijk geen foto’s mocht maken, wat voor mij natuurlijk juist een uitdaging is om het wel te doen. Daarna wandelden we naar de buurt de Golden Quarter waar je geld dat je over hebt makkelijk kwijt kan bij onder andere Louis Vuitton en Chanel (I wish!). Daaromheen liggen ook allerlei winkelstraten waarin we nog even een kijkje namen. Hierop volgde een leuke workshop bij Swarovski, waarvan ik eerlijk gezegd helemaal niet wist dat het echt Oostenrijks is (weer wat geleerd).

Dat was de eerste middag in Wenen, en hoewel we inderdaad veel gezien hebben was het goed te doen, omdat alles vrij dicht bij elkaar ligt. Wenen is wel een grote, maar niet belachelijk grote stad. Fijn!

fietstocht langs donau graffiti

fietstocht langs donau

University of business & economy vienna

universiteit van binnen vienna

Day 2: Cycling through the city
De tweede dag begon met een fietstocht langs de Donau en de beroemde Ringstrasse waar menig monumentaal gebouw aan ligt. Het is zeker een aanrader om een fiets te huren! de stad is fietsvriendelijk en je ziet zo veel meer in korte tijd. Tijdens onze tocht reden we ook door de Prater, een gigantisch park wat op zo’n zonnige dag (22 graden) absoluut geen straf was. De route eindigde bij de University of Business & Economics,  een gloednieuwe universiteit met prachtige architectuur. Je zou er bijna weer van gaan studeren;) Ook de binnenkant was echt super mooi en ik denk dat ik tijdens mijn studententijd vaker op de uni te vinden was geweest als die er zo uit had gezien.

leopold museum

park store 2

Park store

shopping tour with lucie

A little culture 
’s Middags togen we naar het MuseumKwartier. Super handig, veel van de musea in Wenen liggen bij elkaar in de buurt. We bezochten het Leopold Museum, omdat we natuurlijk even wat van Gustav Klimt moesten bekijken. When in Vienna.. ;)

And of course… Some shopping
De middag eindigde in het 7e district van wenen, ook wel bekend als Bobo. Wat mij betreft is dit de leukste buurt waar we geweest zijn, met allemaal kleine lokale winkeltjes en galeries. Hier kregen we een Shopping tour van mijn naamgenoot ‘shopping with Lucie. Inclusief chocolade- en wijnproeverij en heb ik een paar leuke winkeltjes ontdekt.

Vaak draaien mijn stedentrips om mode en winkelen, maar dit keer heb ik dat eigenlijk amper gemist. Er is dan ook zo veel te zien in Wenen! Maar goed, uiteraard is er nog wel een beetje gewinkeld hoor! Mijn favoriete winkel was Park in de Mondscheingasse, een prachtige grote winkel waar ze onder andere Acne, Haider Ackermann en Ann Demeulemeester verkopen, en waar ik een Margiela luchtje heb gekocht omdat die zo lekker was dat ik het niet kon laten. Ook fijn: in Wenen zit een Wood Wood winkel (in de Zollergasse), 1 van mijn favoriete merken en de tweede winkel waar ik mijn slag geslagen heb.

25 hours hotel vienna

25 hours hotel wenen

Modern vs. History
Na die middag was ik behoorlijk moe, maar gelukkig zaten we in een fantastisch hotel waar ik even een dutje kon doen. Wenen staat bekend om zijn historie, imposante gebouwen en rijke geschiedenis, maar gaat ook zeker met haar tijd mee. Er zijn steeds meer hippe restaurants, moderne architectuur (zoals de Universiteit) en trendy hotels. Ons hotel, het 25 Hours Hotel was een modern en speels hotel met een surrealistisch circusthema. Het beste kun je gewoon even de foto’s en website bekijken want beter dan een foto kan ik het niet omschrijven. In ieder geval is het een grote aanrader en binnenkort kun je op Just Away een stedentrip naar Wenen boeken met dit hotel!

naschmarkt kruiden

naschmarkt vlooienmarkt weekend

naschmarkt2

kookstudio cooking with peter schnitzel

Day 3: My very own Schnitzel
De laatste dag bezochten we de welbekende Naschmarkt,  een grote markt die, behalve op zondag, dagelijks open is. Op zaterdag is er ook een grote vlooienmarkt, maar wij gingen voor de verse en biologische ingrediënten. Tip: vraag of je iets mag proeven! We waren hier met chefkok Peter die ons de markt liet zien en ingrediënten kocht voor een traditioneel Weense lunch. Een lunch die we zelf moesten bereiden in de Kookstudio. Weer een super leuk idee tijdens een stedentrip. Ik ben gek op koken en vind het altijd interessant om lokaal eten te proeven, laat staan zelf te bereiden! Maar hierover later meer.

Misschien miste je al iets in het artikel, maar op reis heb ik natuurlijk ook op allerlei plekken van alles gegeten en gedronken. Aangezien het Foodmaand is op GirlsLove2Travel bewaar ik het lekkerst tot het laatst, en lees je heel binnenkort meer over mijn Weense food-avonturen!

In de tussentijd, neem vooral even een kijkje op het net (dinsdag) gelanceerde Just Away en hun inspirerende thema-reizen. Geloof me, dan krijg je meteen zin om weg te gaan!


Lucy

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.