New York: Go the local way!

New York en ik hebben een ding samen. Al acht jaar stap ik ieder jaar in het vliegtuig voor een bezoek, en ‘The Big Apple’ blijft me maar verbazen. Werd ik de eerste keer nog warm van Central Park, Times Square, en Broadway, inmiddels heb ik er een sport van gemaakt om de authentieke plekken te leren kennen. En hoe kun je de ‘hidden gems’ van NYC beter ontdekken dan het locals te vragen!

Go the local way!
Dankzij mijn New Yorkse vrienden Nami, Quinn, Sean en Austin (die ik jaren geleden leerde kennen tijdens een barre tocht naar de verloren stad Machu Picchu) slaag ik er steeds weer in om onontdekte stukjes van deze wereldstad bloot te leggen. Dit keer kreeg ik daarnaast ook nog eens hulp van nycgo.com, de officiële ‘guide’ van deze pracht stad. Want waarom niet gewoon de mensen, die zich dagelijks met de mooiste plekken van New York City bezig houden, vragen of ze hun geheimen willen delen!

What to do in NCY?
Natuurlijk ben ik gaan shoppen op Fifth Avenue, heb ik mijn -voor de tweede keer- gejatte telefoon kunnen vervangen bij de waarschijnlijk drukste Apple Store van de wereld en liep een van mijn vele wandelingen over Brooklyn Bridge. Toch ben ik weer op plekken gekomen die zo fijn en bijzonder zijn dat ik er vreugdedansjes voor wil maken. What to do in NYC according to the locals:

New York City, BBQ, Skyline, GirlsLove2Travel

# Go BBQing with a view: Pier 5 (Brooklyn)
Aan de overkant van Lower Manhattan ligt Brooklyn, een historisch district waar veel schrijvers wonen. New York heeft zich als doel gesteld om de hele strook langs de ‘East River‘ om te toveren tot een parkachtig gebied. En dat doen ze op een slimme manier. Zo vind je op Pier 5 ingebouwde picknick tafels en BBQs. Trommel dus wat mensen op, haal eten voor op de BBQ en geniet van het mooiste uitzicht van de stad: de skyline van NYC #aanrader

New York City, Mud Coffee, GirlsLove2Travel, East Village

# Go for the best coffee in town: MUD (East Village)
Ooit begonnen ze in een soort hippie truck met het verkopen van koffie. Inmiddels is Mud een begrip en hebben ze niet alleen trucks maar ook een super authentieke coffeebar in East Village. De koffie is het omlopen waard en vergeet niet om wat pakken versgemalen koffie (of koffiebonen) mee naar huis te nemen. De broodjes zijn trouwens ook om je vingers bij af te liken #hinthint

Go for some beach time in the City: Coney Island (Brooklyn)
City beaches zijn hot! In New York zijn er inmiddels verschillende te vinden. Zelf heb ik Coney Island verkend en dat is echt de moeite waard! Op en top plezier, en als je geluk hebt is er nog een concert ook:) Dit is overigens niet het enige strand ‘in town’. Check deze list met city beaches, er zit vast iets voor je bij!

GirlsLove2Travel, New York City, Pasanella and Son, Wines

# Go to the cutest wine house: Pasanella and Son Vintners (Lower Manhattan)
Lower Manhattan, ook wel bekend als het financiële district waar ooit de ‘Twin Towers‘ stonden, is bezig met een inhaalslag, en hoe! Temidden van de wolkenkrabbers en de zakenlui in strakke pakken, worden de straten langs de rivier in hun oude glorie hersteld en komen er steeds meer fijne plekken waar je heerlijk kunt onthaasten. Al jaren maak ik een pitstop bij Pasanella and Son. Dit keer heb ik geen wijn gekocht, maar een lederen ‘wine rack‘ voor aan je fietsstang. I love it! Ik ben klaar voor een zomerse picknick;)

Go for a (flea) market: Smorgasburg (Brooklyn)
Wie houdt er niet van? Lekker neuzen op zoek naar dat ene bijzondere item. Die vintage tas, biologisch eten of gave kleding. Ik ben er dol op! Smorgasburg en Brooklyn Flea zijn absolute aanraders als je fan bent van de Nederlandse Ijhallen of de Noordermarkt in Amsterdam.

New York City, Iris Cafe, GirlsLove2Travel

# Go enjoy the healthiest sandwiches: Iris Cafe (Brooklyn Heights)
Vorige jaar ontdekte ik deze goddelijke broodjes dankzij mijn vrienden Nami & Quinn en hun verhuizing naar deze prachtige wijk. Het eten is werkelijk om je vingers bij af te likken en inmiddels hebben ze ook een restaurant! Mijn absolute favoriet: de Turkey & Cheddar sandwich op toastend cranberry-pecan brood met als extra avocado #Yummm

# Go for a ride: Jane’s Carousel (Dumbo)
Dumbo is de ‘artistic kid in town’. Deze wijk ademt creativiteit en trakteert je daarnaast een een spraakmakend uitzicht op Manhattan. De shops zijn vet, de kunstgalerijen fantastisch en het park langs de ‘East River’ heerlijk! In dit Brooklyn Bridge Park vind je een carrousel uit 1922. Op een zonnige dag is het hier bezaaid met mensen. Dit is trouwens perfect te combineren met Pier 5, wat op loop afstand is.

Brooklyn Botanical Gardens, New York City, GirlsLove2Travel, Blossom festival

# Go for a walk in the park: Cherry Blossom Festival (Brooklyn)
Soms val je met je neus in de boter:) Precies toen ik in NYC was, stonden de botanische tuinen volop in bloei en was het ‘Cherry Blossom Festival’. Een gigantisch park vol weelderige bloemen en vrolijke mensen. Heerlijk om door heen te slenteren, wel een aanrader om bijtijds te gaan want dit festival is absoluut populair;)

New York City, Madison Square Park, Orly Genger, GirlsLove2Travel

# Go for free art: Madison Square Park Art by Orly Genger (Manhattan)
In New York barst het van de kunst op straat. Niet alleen street art vrolijkt de straten op, ook is er altijd wel een buiten expositie te vinden. Zo staat Madison Square Park nu in het teken van Orly Genger, die met gekleurd en geknoopt touw imposante creaties in het park heeft gemaakt.

# Go for free summer concerts: the best in town (New York City)
Muziek en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er in deze bruisende stad. Ideaal voor onze Festival maand, want een lekker buitenfeestje mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. En feesten kunnen ze in ‘The City’! Van mei tot en met augustus kun je je lol op, want verspreidt over de hele stad vind je ieder weekend wel een ander concert. #GoForIt!

Ben jij al in deze fantastische stad -waar Alicia Keys vol lof over zingt- geweest en ‘if so’, waar breng jij graag jouw uren door?


Vi

22 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.