Nederland = Festival Land

Het festival seizoen is nog maar net begonnen en ik heb er al weer 2 in the pocket. De eerste was WTWTA en met bevrijdingsdag ben ik los gegaan op Vrijland. Ja, het klopt, ik ben niet vies van een feestje :) Vi heeft de vetste buitenlandse festivals al met je gedeeld en ik hou het bij de feestjes in ons eigen landje.

Vanaf deze maand zijn er ontelbare festivals, genoeg om vanaf nu een volle agenda te hebben. We kennen natuurlijk allemaal de gevestigde namen als Pinkpop, Dance Valley en Lowlands. Maar er is nog veel meer leuks. Dus trek je tentjes en regenponcho’s maar van zolder, want er kan weer gefeest worden!

MEI
Rollende Keukens – Amsterdam
Onder het genot van muziek 4 dagen lang culinair genieten! Tientallen mobiele restaurants staan hier voor je klaar om hun allerlekkerste hapjes te bereiden.
Soenda – Utrecht
Ben je een techno fan in hart en nieren? Dan moet je hier heen! Op 4 grote stages en 3 mini-stages kan je uit je plaat gaan op de vetste techno beats.

JUNI
Oerol – Terschelling
Sinds dit theaterfestival voor het eerst werd gehouden is het een fenomeen. Je kunt 10 dagen lang genieten van theater, dans, kunst en muziek. In de open lucht of in bijvoorbeeld een stal, je vindt het hier allemaal.
Amsterdam Open air – Amsterdam
Na 2 succesvolle eerdere edities kan je wederom een weekend lang dansen op allerlei verschillende house stromingen, maar ook op hip hop. Je vindt zowel jong talent als bekende namen.
Best Kept Secret NIEUW – Hilvarenbeek
Op dit 3 daagse festival in de Beekse Bergen draait het allemaal om muziek, van dubstep tot indie en van rock tot hiphop. Op de line-up staan o.a. de Arctic Monkeys, Bloc Party en Portishead.

JULI
Zwarte cross – Lichtervoorde
Wie denkt dat er niks te beleven valt in de Achterhoek, think again! De Zwarte Cross is het grootste festival van ons land en je vindt er een mix van motorcross, muziek, stunts, theater en heel veel humor.
De Wereld Draait Buiten NIEUW – Amsterdam
DWDD heeft een goeie muzikale reputatie opgebouwd en organiseert nu voor het eerst een festival. Verwacht zowel nieuwe acts als bekende artiesten uit binnen- en buitenland.
Welcome To The Village NIEUW – Leeuwarden
In een natuurgebied vlakbij Leeuwarden spelen op dit kleinschalige festival 3 dagen lang bands uit binnen- en buitenland. Er zijn shows op het dorpsplein, in verschillende tenten en andere bijzondere plekken.

AUGUSTUS
Parade – Amsterdam
Vanaf juni toert het grootste theatergezelschap van NL door het land en in augustus zijn ze in Amsterdam te vinden. Je kunt er heerlijk eten & borrelen en daarna genieten van één van de vele voorstellingen.
Dekmantel NIEUW – Amsterdam
Liefhebbers van electronische dancemuziek: eat your heart out! Al jaren is Dektmantel een grote naam in de scene en nu organiseren ze voor het eerst een 2 daags festival.
Solar – Roermond
Een weekend lang dompelt Solar je onder in muziek variërend van jazz tot hip hop. Ook vind je er theater, kunst, fijne terrasjes en nog veel meer.

SEPTEMBER
Mañana Mañana NIEUW – Hummelo
Op dit kleine 2 daags festival in de Achterhoek is het motto: wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Ben je een levensgenieter, muziekliefhebber of Bourgondiër? Dan is dit the place to be!
Valtifest – Amsterdam
Ieder jaar heeft Valifest een ander thema en telkens weer komen de bezoekers in de mooiste creaties opdagen. Je kan het zien als een soort carnaval; dezelfde uitbundige sfeer, maar dan zonder de hoempapa muziek.
Into the Great Wide Open NIEUW – Vlieland
Dit festival is er voor de liefhebbers van de wat meer alternatieve muziek, beeldende kunst en film. Maar behalve dat is het 3 dagen lang genieten van de schoonheid van het eiland.

Zit er wat voor je tussen? En naar welk(e) festival(s) ga jij dit seizoen?

 
Manon

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.