Nature calls | 5 extreme sports

Ben jij een daredevil? Dat komt goed uit! Vandaag nemen we extreme natuursporten onder de loep. En dan heb ik het natuurlijk niet over mountainbiken in het bos of snorkelen in een exotisch gebied. Nope, vandaag staat in het teken van de échte extreme sports. Training, voorbereiding en een enorme dosis lef zijn musts. Voor ons blijft het nu dan ook vooral bij kijken…

shutterstock_76058152
Evgeniya Moroz

WingSuit
Deze jonge sport wordt gekenmerkt door het speciaal ontworpen pak waarmee je de berg afspringt. Door de ‘wings’ heb je heel even het gevoel alsof je vliegt. Klinkt geweldig, of niet? Toch moet je een echte voltrainde jumper zijn om dit te kunnen. Het is namelijk wel even iets meer dan een pak aantrekken en van de berg af springen. Het ziet er in iedergeval heel erg spectaculair uit. Heb je nou het gevoel dat je dit altijd al hebt willen doen, dan kan je hier al een beetje kijken wat het kost ;)

shutterstock_126819224

Kayaking on the waterfalls
Ik heb vaak filmpjes gezien van Kayaking en zelf een keer geraft in Maleisië. Toch denk ik dat het heel erg anders is dan deze extreme variant. Je moet echt niet bang zijn voor water om dit te kunnen uitoefenen. In onder andere Brazilië vind je een enorme waterval, waar de pro’s hun getrainde skills laten zien. Hier vind je een top 5 van de grootste Kayak watervallen.

Swimming with a whales dinner
Dit klinkt echt als muziek in de oren. Zwemmen met prachtige zoogdieren in het open water. In verschillende landen kan je deze prachtige duik doen, zo ook in de Dominicaanse Republiek. Het gaat er vooral om dat je aanschouwt en niet verstoort in hun natuurlijke omgeving. Het lijkt mij geweldig.

shutterstock_155829482
RFarrarons

Extreme tightrope walking
Extreme koordlopen is niet een onbekende sport, zo is er zelfs een documentaire over een man gemaakt die in 1974 tussen de Twin Towers balanceerde en een man die 60 dagen op een koord heeft gebalanceerd! Ja echt! Alsof dat nog niet alles is, is er zelfs iemand de Grand Canyon over gestoken.
Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik nooit zo veel plezier heb gehad in het touwlopen. Ik ben zo een type wat er na 1 sec afvalt. Toch lijkt het me geweldig om te kunnen. Wil jij het ook leren? Dan vind je hier al wat tips!

shutterstock_165549464

Ice Climbing in Alaska
In Alaska, de ice climbing plek per uitstek, zijn er vele ijs excursies te vinden. Zoals bijvoorbeeld hier. Zorg wel dat je van te voren goed spaart, want het is best prijzig om die kant op te gaan.

Genoeg inspiratie zou ik zeggen! 
Welke sport zou jij wel eens willen proberen? 


Mila