Naar Kaapstad voor Run4Schools

Vorig jaar bezocht ik voor het allereerst Kaapstad. Ik liep er een halve marathon tijdens de Two Oceans race en was op slag verliefd. De bergen, de stranden, het groen, het eten, de wijn. What’s not to love… Maar ik ontdekte meteen ook een andere kant. Een kant van discriminatie, armoede en criminaliteit.

Het bezoek aan een school in een van de townships heeft een grote indruk op me gemaakt. Wanneer je in zo’n omgeving woont zijn drugs, criminaliteit en geweld part of life. Of je nou 7 of 70 bent. School is dan voor kinderen een welkome afleiding, maar als je om 3 uur ’s middags thuiskomt duurt de dag nog lang en zijn de verleidingen groot. Hoe zorg je er dan voor dat kids van de straat blijven?

Dat is de belangrijkste vraag die stichting Run4Schools probeert te tackelen. Door naschoolse opvang in de vorm van sport willen ze kinderen langer binnen de schoolmuren te houden. Ze stellen lokale coaches aan, leveren producten en ontwikkelen programma’s. Wat dit doet heb ik toen met eigen ogen mogen ervaren.

In april ga ik terug. Voor dezelfde run, maar dit jaar loop ik voor Run4Schools en hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen. En –je voelt hem misschien al aankomen- ik kan jouw hulp daar heel goed bij gebruiken.

Wil je Run4Schools helpen met een donatie? Klik dan HIER. Het gehele bedrag komt ten goede van de stichting. Het is dus niet zo dat er ook een deel van de reis mee wordt bekostigd. Iedere week verloten we een mooie, sportieve prijs onder onze donateurs, want ‘goed doen’ mag best beloond worden.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.