Zuid Afrika | Must see tips van een local

Fiek is gisteren in Kaapstad aangekomen en vanmorgen vroeg stond ze aan de start van de beroemde Two Oceans race. Ze ging voor de halve marathon and she made it! So proud of you babe, you rock!

In Zuid Afrika ben ik nog nooit geweest. Vooral Kaapstad schijnt een droomlocatie te zijn voor fotografie. Wat ik over deze stad lees doet me heel erg aan mijn all time favorite city denken: Rio de Janeiro. Beide zijn omringd door prachtige natuur en de zee. Toch maar eens tijd om Zuid Afrika op m’n travel whislist te zetten.

Van de Zuid Afrikaanse Pieter heb ik leuke ‘must do’ tips gekregen. Geen drukke toeristische trekpleisters, maar juist spots die alleen de locals weten te vinden. Pieter is eigenaar van Sable Tours, een specialist in reizen naar Afrika.

Durban
Like surferboys? Sta dan vroeg op om bij zonsopgang hun skills te bewonderen in de branding.

Eet in Durban een ‘bunny-chow’. Dit lokale gerecht bestaat uit een uitgehold half brood, met een vulling van pittig gekruid vlees en aardappelen.

Johannesburg
Bezoek in Johannesburg een van de vele vlooienmarkten. Je vindt hier leuke, originele en handgemaakte souvenirs voor nog geen derde van de prijs die je betaalt bij de grote winkels.

 

Kaapstad
In het Mount Nelson hotel hebben ze een geweldige high-tea. In de prachtige tuin van dit statige hotel kun je onbeperkt genieten van zoete en hartige hapjes.

Bezoek het District Six museum in Kaapstad. Het museum schetst een beeld van de uitzettingen van de zwarte bevolking uit Kaapstad.

Marakale National Park
In dit minder bekende nationale park struikel je niet over hordes toeristen. Hier komen vooral veel locals.

Sani Pas
Een heerlijk glaasje drinken doe je in de hoogste bar van Zuid Afrika, bovenaan de Sani Pas.

 

Swartbergpas
Verblijf twee nachten in Oudtshoorn om de spectaculaire route over de Swartbergpas te rijden. Neem ook een gevulde picknickmand mee en stop onderweg bij een mooi plekje in Meiringspoort voor een picknick.

Grote Karoo
Wil je het leven op het Afrikaanse platteland ervaren? Plan dan een route die door de Grote Karoo gaat en overnacht in een van de kleine dorpjes, zoals bijvoorbeeld Graaff-Reinet. Boodschappen doe je daar bij ‘Die supermarkt vir die huisvrou’ (de plaatselijke Appie).


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.