Mountainbiken: de ultieme Hollandse summer sport

Nederland, fietsland. In onze posts over gave summer sports mag activiteit nummer 1 uit ons land natuurlijk niet ontbreken. Fietsen! En dan heb ik het niet over je fietstrip naar de bakker. Nee, als voormalig bewoner van Scheveningen weet ik niet beter dan dat de Nederlandse duinen op hun best zijn als je ze te lijf gaat met een mountainbike. Yeeeeeeeeeeha!

De ultieme ‘thrill’ voor een fietsland
Soms vergeet ik gewoon hoeveel Nederland eigenlijk te bieden heeft. Tot ik er weer eens op uit trek in eigen land en me dan besef hoe f**ing gelukkig we mogen zijn (bedankt voor dit inzicht AanZee!) Ons mooie vlakke landje is namelijk perfect voor sportactiviteiten en in het fantastische Noord-Hollandse Bergen kon ik m’n sportieve geluk niet op. De veroorzaker: de vetste mountainbike trail van Nederland en de mountainbike helden van Bergen die ons er mee naar toe namen. Dit gebied heeft alles in huis om gewoon een dagje naar Bergen toe te rijden, mountainbikes te huren en los te gaan.

BuskerFietsenBergen

Choose the trail that suits you
Vergis je niet, dit gebied is groot! Is je richtingsgevoel niet helemaal op orde of wil je niet voor verrassingen komen te staan, check dan of je met een groep mee kunt. Wij hadden Jaap (Busker Fietsen) als ‘ultimate guide’ en whow wat is dat een aanrader. Hij weet precies hoe hij dare devils kan pleasen, kent de mooiste routes langs prachtige villa’s en dwars door de bossen. En ben je moe of heb je genoeg modder op je neus, dan weet hij de ‘short cuts’. Wil je liever op eigen houtje op pad, ook geen probleem. Kies de actie die bij jou past. Girls, heb je zin in een dagje actie met vriendinnen of je liefde, dan is dit een absolute aanrader. We loved it!

Huur jij wel eens mountainbikes om de duinen of bossen in te gaan voor een dag fietsplezier?


Vi

 

 

2 Reacties

  • Mijn vriend en ik delen een mountainbike (want duur) maar zijn er nog niet echt mee op pad geweest, ja af en toe een runbikerun. Bergen klinkt zo wel erg leuk, misschien maar eens gewoon doen! Met gids dan welteverstaan.

    • Viola schreef:

      Slim om een M-bike te delen! Als je er 1 hebt -en dus liefhebber bent- dan is het helemaal een aanrader. Echt. Doen, doen, doen:) Have fun en laat me weten hoe het was, Lfs Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.