De mooiste luchtballonvaart | Namibian desert

Bungeejumpen, parachutespringen en paragliden, dingen die je me niet zo snel ziet doen. Ik ben niet bang aangelegd, maar dit soort acties voelen gewoon een beetje als de kat op het spek binden. Je moet het lot niet tarten, zeg maar… Een luchtballonvaart daarentegen, stond echt bovenaan m’n bucket list. Niet dat het nou vergelijkbaar is met bovenstaande extremen, maar toen ik die ballon instapte was ik toch behoorlijk zenuwachtig!

Mooiste luchtballonvaart Namibie

Zenuwen | De mooiste luchtballonvaart
Vorig jaar maakte ik de reis van m’n leven dwars door een van de mooiste landen op aarde, Namibië. Onderdeel van die reis was een ballonvaart over de roodgekleurde duinen tijdens de zonsopkomst, afgesloten met een champagne ontbijtje aan de voet van diezelfde duinen. Om 5 uur ’s ochtends liggen de temperaturen in de single numbers. Koud dus. Maar zodra de zon zich laat zien warmt het enorm snel op. Goed ingepakt kwamen we dan ook aan bij onze luchtballon, waar 10-tallen mannen druk bezig waren om het ding klaar te maken. Oprecht zenuwachtig kijk ik toe.

Once in a lifetime | De mooiste luchtballonvaart
En dan gebeurt het. Je zit in de lucht en merkt er letterlijk niets van. Op hetzelfde tempo als de wind beweeg je voort, af en toe wordt er wat warmte de ballon in geblazen, maar verder is het compleet stil. Tel daar een bizar uitzicht bij op met een constant veranderende lucht en de mooiste zonsopkomst die je ooit hebt gezien en je begrijpt dat dit een once-in-a-lifetime ervaring is. Kijk alleen al even naar de foto’s… Oh het is trouwens ook grappig hoe het beeld in je hoofd kan afwijken van de werkelijkheid. Er gaan namelijk 16 man in zo’n mandje, ik had constant de telelens van m’n Canadese buurman in m’n haar. Mocht de pret overigens niet drukken. Maar mocht je denken aan een aanzoek in een luchtballon, neem dan even voorzorgsmaatregelen;)

Mooiste luchtballonvaart Namibie

Ik heb een lijstje voor je met de 5 mooiste luchtballonvaart trips, naast Namibië natuurlijk. Ik ga denk ik gewoon nog een keer…

  1. Bagan, Myanmar | Je kent de foto’s vast wel. Mensen uitkijkend over de tempels van Bagan met 10-tallen luchtballonnen aan de horizon. Een onbetaalbaar uitzicht.
  2. Cappadocia, Turkije | Google de mooiste luchtballon plekken en deze staat in elk lijstje. Het rotsachtige gebied waar je overheen komt, schijnt het allermooist te zijn vanuit de stille lucht.
  3. Ankor Wat, Cambodja | Een van de mooiste plekken ter wereld vanuit een totaal ander perspectief bewonderen? Wie kan daar nee tegen zeggen. Rond zonsopkomst of zonsondergang speelt het licht met de vele torentjes en heb je een onvergetelijk beeld.
  4. Wadi Rum, Jordan | Ook hier heb je de prachtige rode kleuren die je in Namibië tegenkomt. De rotsen, de eeuwenoude natuur. En dat vanuit de lucht… Onbeschrijflijk.
  5. Noord Pool | Het kan alleen in de zomer en dan nog is het maar de vraag of het lukt, maar als het weer het dan toch toelaat is dit de tocht der tochten.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Mooiste luchtballonvaart NamibieMooiste luchtballonvaart Namibie Mooiste luchtballonvaart Namibie Mooiste luchtballonvaart NamibieMooiste luchtballonvaart Namibie

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.