Bucketlist: Milford Sound, Nieuw Zeeland

Kronkel wegen die je dwars door de natuur voeren, bergtoppen die je tegemoet schitteren, spiegel meren waarin je de wereld twee keer ziet.  Ik kan er geen genoeg van krijgen: Milford Sound is hemels voor iedere natuur liefhebber (of insta fanaat). Van de kabbelende beekjes tot de adembenemende bergpieken. Hier heb je geen filter nodig.

Nature is calling

Sommige plekken MOET je echt met eigen ogen gezien hebben. Milford Sound -een nationaal park op het zuider eiland van Nieuw Zeeland- is zo’n plek. Natuurlijk ben je hier niet de enige en is het de kunst om eerder dan de toeristische hordes in het gebied te zijn. Dus boekten we vanuit Queenstown het laatste hostel op de route (in Te Anau), doken vroeg onder de wol en stonden om 05:00 ’s ochtends op (ja, met peuter:) en dat werkte. De zon riep ons zachtjes uit onze niet al te comfortabele bedden en samen trotseerden we de kou (want koud is het) om zo lang mogelijk op date te kunnen met dit intens mooie gebied.

Te Anau, Milford Sound

Te Anau, Milford Sound

Geen mens te bekennen in Milford Sound

Het leek alsof we de natuur helemaal voor ons zelf hadden en terwijl het hier regelmatig regent, werden wij verwelkomd door de zon (die pas vanaf een uur of 10:00 een beetje warm werd, dus warme kleding is een must). Met met iedere stap die we zette, gingen we meer van dit gebied -met haar bijna theatrale uiterlijk- houden. We zijn dan ook echt een dag zoet geweest. Wat een aanrader! De beste manier om je te laten zien waarom Milford Sound op jouw bucketlist hoort, is volgens mij door de foto’s te laten spreken…

Ken jij een plek die net zo mooi (of misschien wel mooier) is?
Tell me please. Dit is verslavend:)

Love,
Vi

 

 

1 Reactie

  • Kim schreef:

    Hoi Vi, ik zie dat je deze reis met jullie zoontje hebt gemaakt. Mijn man en ik willen dat ook heel graag alleen zien we heel erg tegen de vlucht op naar Nieuw Zeeland want dat is toch al gauw een hele dag. Hoe hebben jullie dat gedaan?

    Groetjes, Kim

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.