Milaan | Off the beaten tracks: Navigli

Milaan staat natuurlijk vooral bekend om haar indrukwekkende gebouwen als de Duomo. Maar hoe leuk is het om de toeristische attracties links te laten liggen en een hele andere wijk te verkennen?

Dat is dus precies wat mijn vriend en ik deden toen we afgelopen zomer een weekend naar Milaan vertrokken. Lekker van de gebaande paden afwijken. Exactly the way we like it:) Daarbij is het ook zo dat we er eigenlijk allebei helemaal niet van houden om tussen de massa’s toeristen te lopen.

Navigli

Navigli
Daarom streken we neer in het NHow hotel in de wijk Navigli. Deze wijk die vernoemd is naar de vele kanalen (navigli) die hier vroeger stroomden, ligt ten zuiden van het historische centrum. Van het eens 150km. lange netwerk zijn nu nog 3 kanalen over.  Het is heerlijk struinen langs deze kanalen en aan beide kanten is het bezaaid met winkeltjes en restaurants. Geen hipper de pip restaurants, maar authentieke Italiaanse restaurantjes met donker houten meubilair waar tot laat in de avond de terrassen vol zitten.

Navigli 2

Lang niet alle gebouwen zijn in goed onderhouden staat en juist dat heeft een enorme charme. Er wonen veel kunstenaars en andere creatievelingen. Dat zie je terug in het straatbeeld door ateliers, winkeltjes van fashion designers en de streetart op veel plekken. We hebben er een aantal fantastische spots ontdekt die ik graag met je wil delen.

Sugar cocktail therapy

#Sugar cocktail therapy
Via de app van Spotted by Locals vonden we deze ‘hidden’ cocktailbar midden op een parkeerplaats. Het is echt een plek die je moet weten te vinden en daarom is het erg populair bij de locals. Ze mixen er de heerlijkste tropische cocktails onder het genot van samba muziek. Ook voor kleine happen zoals anti-pasti, hamburgers en sandwiches ben je hier op de juiste plek.

#Al Bicchiere
Echte Italiaanse olijfolie koop je bij Al Bicchiere. De winkel staat vol met grote vaten olijfolie die ieder hun eigen prachtige geur en smaak hebben. Ze verkopen flessen in verschillende maten die je kunt laten vullen met de olie van jouw keuze. En eigenlijk mag je hier niet weg gaan zonder een fles olijfolie te kopen:)

Al Fresco

#Al Fresco
Ietsje verder vanaf de kanalen lopen en ook ietwat sjiek is restaurant Al Fresco. De prachtige binnentuin lijkt wel een mini park vol met prachtige bloemen en planten. In de tuin staat bakken waarin de kruiden groeien die in het restaurant gebruikt worden. De bediening is fantastisch en het eten is om je vingers bij af te likken. Al Fresco is sinds de opening -nog geen jaar geleden- iedere avond volgeboekt. Maak dus een reservering als je hier wilt eten.

Navigli nightlife

#Via Casale
’s Avonds komt het gebied rond de kanalen helemaal tot leven. Het bruist en door de verlichting straalt het een romantische sfeer uit. Naast heerlijk winen & dinen kan je hier ook prima terecht om te dansen. De zijstraten zitten vol met kleine dancings. Wij hebben tot laat op de dansvloer gestaan in verschillende dancings in de straat Via Casale en hadden binnen no time allemaal Italiaanse vrienden gemaakt. In de dancings draaien de DJ’s oldschool hits tot recente top 40 knallers. Zweten gegarandeerd:)

 

Behalve deze fijne spots is er in Navigli natuurlijk nog veel meer te beleven. Trek er gewoon lekker op uit, struin door de straten, laat je verrassen door wat er op je pad komt en vraag de locals om tips. Zo belandt je altijd op de mooiste plekken.

 ♥
Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter