Milaan: Go the local way!

Na een week avonturen beleven in Oostenrijk en aan het Gardameer, lonkt het culturele vertier van modestad Milaan. Met maar twee uur rijden voor de boeg, pakken we in alle rust onze tent in, nemen nog een laatste duik, genieten rustig van de zalige Italiaanse koffie, en stappen dan -in de zinderende hitte- in de auto (heb ik al verteld dat de airco voor onze trip is gesneuveld? #hot). Op naar ons nieuwe verblijf -wat we nog wel even moeten regelen *smile*- in hartje centrum van het Italiaanse mode mekka (dat vast tot een van de favorieten van modeblogger en nu ook travel girl Lucy behoort). Welcome to Milano!

Geheel passend bij onze manier van reizen, gebruik ik de reistijd om via Airbnb een slaapplaats te regelen. Dat lukt, en hoe! We doen een ‘high five’ in de auto en zetten koers naar het prachtige appartement van host Ludovica en haar zus Julia midden in het bruisende centrum. Omdat er geen betere manier is om een stad te leren kennen dan met de tips van een local, heb ik samen met Julia deze list opgesteld. Want net als New York,  verken je Milaan natuurlijk ‘The local way’.

What to do in Milan?
Natuurlijk verwonder je je over de grootsheid van de Duomo, de derde grootste kerk van het Cristendom ter wereld! Natuurlijk ga je shoppen, want hallo je bent in Milaan! En natuurlijk eet je pizza of pasta, maar er is meer. Veel meer!

#1 – Have breakfast @ California Bakeries
Ik moet toegeven dat wij geen enkel ontbijt buiten onze casa hebben gehad. De broodjes, de koffie, het uitzicht vanaf het franse balkonnetje en vooral de huisgemaakte jam van de moeder van Julia waren te lekker om ons heil elders te zoeken. Toch is Julia resoluut: ‘als je lekker wil ontbijten in Milaan, dan is California Bakeries ‘the place to be’!

Milaan, Vi, GirlsLove2Travel, Duomo, rooftopterras

#2 –  Enjoy the view & the coffee @ Rinascente terrasse
Om op dit dakterras te komen moet je even doorbijten. Het zit namelijk op de zevende verdieping van een Bijenkorf-achtig warenhuis bomvol toeristen opzoek naar de hotste merken. Toch is het echt de moeite waard want eenmaal aangekomen kun je een hapje of drankje doen terwijl je de beroemde Duomo bijna kunt aanraken. Wij genoten er van een heerlijke Italiaanse coffee. Een andere coffee spot volgens Julia is Café Brera #Tip

#3 – Get your ‘shot of culture’ @ Castello Sforzesco
Milaan is een plezier om doorheen te slenteren. In verborgen hoekjes vind je prachtige schatten die je doen herinneren aan de Romijnse tijden. Wij wandelden langs Julia’s favorieten, waaronder dit imposante kasteel gelegen in een prachtig park. Bezoek ook: Arco della Pace (ook wel Porta Sempione genaamd) ligt in Parco Sempione, Colonne di S. Lorenzo, Pinacoteca di Brera en neem een kijkje in de Universiteit (wij wandelden er ‘slechts’ langs en begrepen het standje wat we later die dag van Julia kregen toen ze ons online de impostante gebouwen liet zien) #MustSees

LoSharman, Lunch, Milano, Milaan,

#4 – Enjoy lunch @ Lo Sharman Milano
Soms, heel soms, val je bij toeval met je neus in de boter. Zo ook deze lunchsessie. Volledig onbedoeld kwamen we langs deze verborgen zaak. De eigenaar spreekt geen word Engels, is super gepassioneerd en heel behulpzaam. Heerlijk was het eten, de wijn en het verse fruit. We love to come back for more! Andere aanraders van Julia, met traditioneel Italiaans eten, zijn La Cotoletteria (eet corso garibaldi) en Osteria Delbinari

#5 – Shop till you drop @ Corso Como
In een modestad als milaan ben je het natuurlijk aan jezelf (en aan al je vriendinnen back home) verplicht om je onder te dompelen in de ‘latest fashion’. Bij Corso Como heb je niet alleen een verzameling van de fijnste winkels, je kunt er ook heerlijk lunchen en van happy hours genieten tot in de late uurtjes!

GirlsLove2Travel, Milaan, Milano, Icecream, gelato,

#6 – Eat the best Italian icecream @ Cioccolat Italiani
Als Italianen ergens om bekend staan, naast hun goddelijke pizza’s en pasta’s, dan is het wel hun ijs. Hoogst persoonlijk heb ik Julia’s ‘favorite icecream place’ getest, en met success! Ze gieten hier namelijk verse chocolade (wit of puur) in je ijshoorntje en lepelen daarna zorgvuldig het verse ijs erover. Een waar kunstwerk om je vingers bij af te liken #Promise

#7 – Visit a market @ Fiera di Sinigaglia
Iedere laatste zondag van de maand is het feest voor markt-lovers. Deze mega markt heeft namelijk echt alles wat je hartje begeert. Helaas voor deze markt-lover ben ik niet meer in town maar ik moet en zal deze plek ooit nog eens uitvoerig van dichtbij bekijken:)

aperitivo, milaan, GirlsLove2Travel

#8 – Go aperitivo @ Bar Bianco
Dit is een prachtuitvinding van de Italianen waar ik eerder al over schreef. Vanaf een uur of vijf start ‘Happy Hour’ in verschillende barretjes. Dit betekent niet dat je twee drankjes voor de prijs van 1 krijgt (soms ook!). Het betekent vooral dat je naast je cocktail gratis van het buffet kunt eten. Voor vijf tot tien euro eet je je buik dus rond inclusief alcoholische versnapering. Extreem geliefd onder reizigers en studenten. Mooie deal, wat je natuurlijk wel een beetje merkt aan de kwaliteit van het eten. Naast Bar Bianco is 10CorsoComo ook een absolute topper volgens Julia.

Milaan, GirlsLove2Travel, Sushi, Nami

#9 – Treat yourself @ Nami
Wil je iets bijzonders, dan kun jij bij sushi restaurant Nami gerust je hart ophalen. Als echte ‘sushi addict’ laat ik geen kans onbenut om mezelf te trakteren op deze goddelijke lekkernij. De zalm smelt op je tong, de spicy tuna heeft een fijne bite, de rolls zijn creatief en de bediening super attent. Zorg voor een plekje helemaal vooraan, de tafels zijn daar ingegraven voor een echte Japanse experience #Yumm

#10 – Dance the night away @ Old Fashion
In de twee dagen die we in Milaan doorbrachten, hebben we geen club van binnen gezien. Gelukkig wist Julia ons binnen no-time van alle ‘clubbing ins-en-outs’ te voorzien. De bizarste club van de stad, gevuld met sterren als Madonna, graatmagere modellen en complete freak, is Plastic. Wil je echt plezier hebben, dan zijn Old Fashion of Bar Bianco de beste plekken. Bij Bar Bianco kun je trouwens ook al lekker indrinken tijdens aperitivo;)

Al zin gekregen in een weekendje Milaan?


Vi

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.