Met de ferry naar Newcastle: 5 redenen waarom het een aanrader is

In de ruim dertig jaar dat ik al op deze planeet rond dartel, had ik hét nog nooit gedaan: met de ferry de oversteek naar Engeland maken. Waarom niet? Beat me! Dit is namelijk tof, een compleet nieuwe manier van city trippen. En die moet je (ja, echt!) een keer mee gemaakt hebben. Let me take you on a ferry adventure.

De DFDS Seaways ferry naar Newcastle
Het schip staat op het punt om te vertrekken als wij met een volgepakte auto aan komen scheuren. Wie reist met een baby -Manon en ik hadden happy camper Yale mee-  is ineens zwaar bepakt en mijn gebrek aan planning voor deze trip zorgt voor een huilende jongen en een vergeten speen #help #notsohappycamper. Aan boord is dit snel over. De stress verdwijnt als sneeuw voor de zon, de deinende zee zorgt voor een ontspannen baby en na het installeren in onze hutten kan de verkenningstocht beginnen:)

ferrynewcastle5

Drijvend dorp
We merken het al snel. Dit is niet een lullig sloepje, dit is echt een schip. Een maatje kleiner dan de schepen van onze cruise vrienden bij MSC, maar perfect voor de korte oversteek: een mini-cruise. Je stapt aan het eind van de middag op en komt de volgende ochtend -uitgerust en wel – aan. Aan boord kun je shoppen, genieten van lekkere cocktails (yes we did:) en fantastisch a la carte tafelen. Hooray! Oh en dat alles terwijl je omgeven bent door de meest vriendelijke bemanning. We vonden het echt opvallend hoe oprecht enthousiast
iedereen was.

5 Redenen waarom reizen met een ferry een goed idee is

1) Het is een city trip ‘an sich’
Er is zoveel te zien en te doen dat je geen moment het gevoel hebt dat je aan het wachten bent om op je bestemming aan te komen. Je stapt op een schip, sipt van je cocktail, wandelt rond, hangt over de reling en tuurt over de zee. Het is ontspannen en ongedwongen. Dit drijvende dorp is je bestemming!

ferrynewcastle4

2) Entertainment in overvloed
Lekker naar de bios, hangen aan de bar, een gokje wagen, het kan allemaal. En is een band te heftig voor je, dan staat er ook nog een singer/songwriter voor je klaar met een goddelijke stem. Er is echt voor iedereen wat te doen.

3) Goede prijs kwaliteit
Je krijgt hier echt waar voor je geld. Vooral als je dit als een city trip opzich ziet, en niet uitsluitend als vervoer. Het viel me op dat een groot deel van de reizigers niet voor de oversteek naar Newcastle maar voor de vaartocht gingen en als kers op de taart er in Newcastle lekker een dagje af gingen.

ferrynewcastle2

4) A la carte restaurant
Het moge inmiddels duidelijk zijn. We. Love. Food! Dat er aan boord een restaurant zit wat niet gewoon een standaard hap serveert maar mooie smaak combinaties voor je op tafel tovert met bijpassende wijnen, maakt de trip echt tot een feest. Wij zatten heerlijk te tafelen terwijl Yale rond onze tafel kroop tot hij moe was:)

5) Ideaal voor groot en klein
Ja, ik ben mamma en nee dat betekent niet dat ik dan op een boot vol kinderen of speeltuinen wil. Er moet een goede balans zijn. Zonder kinderen wil je niet omgeven zijn met kleintjes en met kinderen… eigenlijk ook niet lol (behalve die van jezelf want die is leuk:). Als ouder heb je vakantie als je kleintje zich vermaakt. Nog een reden om met de ferry te gaan. Probeer een kleine klauterende avonturier (a.k.a. de klauter kabouter:) maar eens tien uur op je schoot te houden. Wij zaten rustig te bloggen, te dineren of een drankje te doen op het schip terwijl Yale vrolijk rondkroop. Ideaal!

Heb jij de oversteek naar Engeland al een keer met een ferry gemaakt?


Vi

5 Reacties

 • Ms. Jules schreef:

  Klinkt goed meiden! Lijkt me ook echt leuk om een keer te doen! Hoorde alleen wel dat het weer onderweg behoorlijk heftig kan zijn…ben niet zo’n held haha!

  • Viola schreef:

   Hey girl;) Op de heen weg was de zee een mak lammetje, op de terugweg was het veel ruiger inderdaad. Omdat ik in een auto al wagenziek word, heb ik bij de receptie een pilletje gehaald (gratis af te halen;) en quess what, ik heb nergens last van gehad! Bij deze geloof ik dus in zeeziek pilletjes en blijft de ferry een aanrader #Yay:) Lfs, Vi

 • denise schreef:

  Ik ga eind oktober! Hebben jullie nog leuke tips of dingen waarvan je zegt dit moet je echt meenemen aan boord of dit moet je aan boord echt doen?

 • Johnnie schreef:

  Ja, heerlijk! in de afgelopen jaren al 16 keer het reisje gemaakt, soms wel 3 keer per jaar.

 • limdy schreef:

  ik heb hem in december 2012 een keer gedaan was onwijs leuk. ondanks dat ik een angst heb voor varen en de zee ga ik a.s februari weer heb er helemaal zin in xx

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.