Manon’s travel year 2014

2014
You’ve been a f**king amazing travel year! Twintig keer heb ik mijn koffers gepakt. Achttien verschillende landen. Soms aan de andere kant van de wereld. Soms dichtbij huis. Bijna ontelbare uren heb ik in het vliegtuig gezeten. Starend door het raampje. Alvast fantaserend over de bestemming. Ik heb onbeschrijfelijk mooie plekken mogen zien en fantastische mensen ontmoet. Het reizen heeft me weer een stukje wijzer gemaakt.

Thank you!
Zonder jouw is GirlsLove2Travel natuurlijk helemaal niks. Bedankt voor je support, bedankt voor het lezen van onze verhalen en bedankt dat je ons zo trouw volgt. Dat is waarvoor we doen wat we doen. Dat is wat ons oprecht gelukkig maakt.

My travel year 2014
Zo leuk om door al m’n reisfoto’s van afgelopen jaar heen te gaan. Alle herinneringen komen weer boven, alsof ik er gisteren nog was. M’n trips van afgelopen jaar heb ik hieronder op een rijtje gezet. Ik hoop dat jij er net zo van geniet als ik:)

Ik wens je een avontuurlijk en reislustig 2015. Vol liefde en gezondheid.

Love,  Travel, Explore, Celebrate. The world is our playground.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

FEBRUARI
Canada | Whistler, Blackcomb
Pistes waar geen eind aan lijkt te komen zonder een krioelende mensenmassa. Poedersneeuw waar je tot aan je knieën in wegzakt. Hier snowboarden was een langgekoesterde wens die in vervulling is gegaan. Pure powder heaven!

Whistler1 Whistler2

MAART
Israël | Roadtrip
Een land met vele gezichten en een rijke, controversiële geschiedenis. Het alom bekende Jeruzalem, trendy Tel Aviv met een fantastisch nachtleven, de schitterende tuinen Bahi tuinen en het prachtige Jaffa.

Israel3Israel1

APRIL
Marokko | Chefchaouen
Dit smurfen look-alike dorpje Chefchaouen in het Rifgebergte is stunning! Rondlopend door de smalle straatjes lijkt alsof je terug in de tijd bent gereisd. Zorg voor een grote memoriecard in je camera, want hier blijf je maar foto’s schieten.

Processed with VSCOcam with s3 presetChefchaouen

Spanje | Sevilla 
In april was het hier al bijna 30 graden. In de stad zie je de Arabische invloeden overal in de architectuur terug. Vrolijke kleuren, mozaïek en minaretten. Het is een plaatje van een stad boordevol met pleinen waar je in het zonnetje kunt genieten van tapas en sangria.

SevillaSevilla1

MEI
Turkije | Alaçti (Çeşme)
Terwijl heel veel mensen al jaren fan zijn van Turkije was ik er nog nooit geweest. Ik was zo iemand die vol zat met (onterechte) vooroordelen. Wat heb je me verrast Alaçati! Met je schoonheid, met je heerlijke eten, met je surf mogelijkheden en last but not least; je heerlijk decadente jetset luxe.

AlacatiAlacati2

JUNI
Italië, Griekenland, Turkije | Middelandse Zee cruise
Nooit gedacht dat ik cruisen zo tof zou vinden. Mijn idee van cruisen was de hele dag niks doen behalve eten en drinken. En dat is niet echt mijn ding. Niks was minder waar. Sporten, dansen, zwemmen, massages in de spa en struinen door de steden waar het schip aanmeert. Niks mis mee zo’n drijvende stad:)

CruiseCruise1

Filipijnen | eilandhoppen 
Ik twijfelde geen seconde toen ik de uitnodiging kreeg om naar de Filipijnen te gaan. Het stond al jaren bovenaan mijn wishlist. Het moderne Manilla, de ontelbare prachtige eilanden en de Filipijnse bevolking is om te kussen zo lief.  En het eiland Palawan… Daar ben ik echt stapelverliefd op geworden.

El Nido PalawanPalawan1

Hong Kong | een flash trip van 1 dag
Op de terugweg van de Filipijnen vloog ik via Hong Kong. Met een stopover van 12 uur had ik precies genoeg tijd om de stad te verkennen. Hong Kong je bent machtig mooi!

HongKong Sky100 Hongkong header

JULI
Schotland | extreme sports
Struinend door de straten van Edinburgh leek het soms net alsof ik over de set van een van de Harry Potter films liep. Verder naar het noorden ben ik gaan abseilen van watervallen, mountainbiken en deed ik canyoning door het ijskoude water. Gotta love extreme sports!

GirlsLove2Travel extreme sports02GirlsLove2Travel extreme sports19

Italië | Milaan 
Milaan is een van mijn favoriete Europesche steden. Deze keer ben ik niet naar het toeristische centrum gegaan, maar de wijk Navigli. Een gebied met veel street art en hidden bars. Alles met een rauw randje.

GirlsLove2Travel Milaan headerNavigli nightlife

België | Oostende
Dat Nederland een fantastisch festival land is wist ik natuurlijk wel, maar in België kunnen ze er ook wat van. Twee dagen lang heb ik gedanst op Ostend Beach. En daarna het beste recept om uit te brakken: een strandwandeling met m’n lieve Rio en mosselen eten!

GirlsLove2RTravel Ostend Beach1Oostende1

SEPTEMBER
Groot Brittanië | Newcastle 
Vi en ik gingen met de boot een weekend naar lieve Fiek. Ons kleine mannetje Yale ging ook mee. Super fijn om de nieuwe hometown van Fiek met eigen ogen te zien.

Newcastle beach

Peru | Lima, Cusco en de Amazone
Over Peru raakt ik niet uitgepraat. Wat een fantastisch land! De rauwe kale vlaktes van de Andes met kleuren die zo fel zijn dat het lijkt alsof alles bewerkt is met photoshop. Ik reisde er van  Lima naar Cusco en de jungle. En natuurlijk Machu Pichu. No words needed….

GirlsLove2Travel Moray5Machu Picchu

OKTOBER
Duitsland | Hamburg
Een reünie met de chickies waarmee ik vorig jaar naar Curacao ben geweest. Van begin tot eind genoten van hun en van Hamburg.

GirlsLove2Travel Hamburg1GirlsLove2Travel Hamburg51

Portugal | een triatlon in de Algarve
Ons eerste buitenlandse triatlon avontuur was keihard afzien. Zwemmen in een woeste zee, fietsen met de brandende zon op je hoofd en hardlopen door het zand. Bloed, zweet en tranen en dan ook nog als 3e eindigen van de vrouwen. Best wel een beetje trots:)

TriatlonTriatlon2

NOVEMBER
IJsland | roadtrip
Ook IJsland was een lang gekoesterde droom van me. Alles in het land adement oer. Het is imponerend rauw en tegelijkertijd kwetsbaar mooi. En het eten…OMG! We waren zo van het land onder de indruk dat we er de hele maand november over hebben geschreven.

IJsland9Fish Market2

DECEMBER
Spanje | Valencia
Valencia is bijna mijn second home away from home. Het voelt als Amsterdam maar dan mét zon, een fantastisch strand en tapas:)

Valencia centrum1Valencia strand1

Frankrijk | Parijs
As we speak ben ik in Parijs. Een romantisch tripje met m’n vriend. De meeste van mijn reizen doe ik zonder hem en dat vind ik soms wel eens jammer. Hij is net zo gek op reizen als ik, dus we zorgen er altijd voor dat we ook samen genoeg kunnen reizen.

Parijs2Parijs

16 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.