Manon | mijn verhaal

Foto: Joyce Bongers

Iedereen krijgt in het leven dingen op zijn of haar pad die gewoon ronduit K*T zijn. Bij mij kwam het gevreesde K-woord op mijn levenspad. Het had zich genesteld in mijn lichaam.

Confronterend
Tot nog toe heb ik dat altijd best een beetje voor mezelf gehouden. Natuurlijk weten mijn naasten hoe moeilijk deze periode is geweest, zij waren mijn steun en toeverlaat. Maar ik heb er nooit te koop meegelopen. Op de een of andere manier voelde dat niet goed. Misschien durfde ik het wel niet goed aan omdat het te confronterend was.

Interview
Het moment dat heel lang onbereikbaar ver weg leek te zijn is nu daar. Deze maand is het 5 jaar geleden dat ik aan mijn nabehandeling begon. En sinds 2 weken ben ik officieel medicatie vrij. Toen Francien van GirlsLove2Run vroeg of ze me mocht interviewen zie ik gelijk ja. Als ik aan iemand mijn verhaal toevertrouw is zij het wel. Deze vrouw is zo ongelooflijk getalenteerd. Wat je noemt een woordkunstenaar.

Positiviteit
Ik hoop door mijn verhaal te delen een stukje herkenning te bieden aan anderen, maar vooral mee te geven dat positiviteit de sleutel is tot alles. Want ook als alles tegen lijkt te zitten, kun je nog steeds zielsgelukkig zijn. Het is nooit allemaal k*t. Het leven is mooi!

Deze is voor jou Francien
Lieve lieve Frans, ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik je ben voor dit interview. Het is het mooiste cadeau dat ik ooit heb mogen krijgen. Bedankt voor hoe je mijn verhaal hebt opgeschreven. Een diepe buiging voor jou. JIJ bent mijn HELD.

 GL2T interview part1

De rest van het interview lees je op GirlsLove2Run. 


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

12 Reacties

 • Linda schreef:

  Ik zei het al op de site van Francien, maar Manon, ik heb een traantje weggepinkt! Je bent echt een topvrouw en ik hoop dat al je toekomstplannen uitkomen!

 • Jet schreef:

  PRACHTIG! Liefs x

 • Francien schreef:

  Zo ontzettend fijn en mooi op jouw verhaal op papier te zetten. Dit is wie je bent en blijft. Dank voor alles dat je mij en onze lezers gegeven hebt.

 • Teresa schreef:

  Dit had ik echt nooit maar dan ook echt nooit gedacht. Je schrijft altijd zo positief. Ik dacht dat je een vrouw was, dat van gezondheid/ energie blaakt. Ik was en ben nog steeds erg onder de indruk (lees: jaloers) van je discipline. Dat je en TRX meenam op vakantie, om maar iets op te noemen. Enorm knap hoe je er mee om bent gegaan. Ik ben enorm blij voor je dat je er op tijd bij was. En dat je nu gewoon kankervrij bent! Dat vraagt natuurlijk om een groot feest.

 • Bregje schreef:

  Woah, wat heftig. Wat mooi opgeschreven en echt heel knap hoe jij ermee om bent gegaan. Mooi interview.

 • Mandy schreef:

  Prachtige woorden, prachtige vrouw. Je was al een inspirator voor mij en dat ben je nu ik dit verhaal ken nog meer. Wat heb jij een ónuitputbare berg positiviteit en doorzettingsvermogen in je. Toen ik je gisteren probeerde te beschrijven aan een goede vriend, vond ik “Zo iemand die licht geeft, met energie waar iedereen blij van wordt en door geinspireerd raakt” wel een treffende omschrijving. Blijf wie je bent, blijf genieten en vechten voor je dromen. Ik hoop dat je heel binnenkort je droom om een gezinnetje te stichten waar mag maken. Je bent een mooi mens. X

 • Wauw, heftig. En wat Mandy zegt “Mooi mens”.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.