Lucy’s Fashion Adventures | New York City

Het is weer najaar! Helaas geen tijd meer voor zomervakanties, maar een goede periode voor leuke stedentripjes. Vooral als je van winkelen houdt, want winkels liggen vol nieuwe najaarsmode nu. Ik heb net wat stedentripjes achter de rug in de laatste 2 maanden en deel hier op GirlsLove2Travel mijn modehoogtepunten.

Eén van de leukste dingen die ik dit jaar gedaan heb op shopgebied was toch wel shoppen in New York. Nu kun je, als je wil, in elke grote stad hetzelfde kopen. Er zijn uiteraard de grote modewinkels en begrijp me niet verkeerd, ik vond het heerlijk om in de mega Zara op 5th Avenue te winkelen en ben ook zeker even gaan kwijlen in Soho bij Alexander Wang en Opening Ceremony (wat trouwens echt een aanrader is), maar het leukst was toch wel het vintage shoppen.

SHOPS

New York barst van de vintage winkels, van terribly overpriced tot winkeltjes waar je designerstukken voor een prikkie kan vinden. Normaal hou ik eigenlijk helemaal niet zo van vintage winkelen, het is maar zelden dat ik iets vind en als ik iets vind is het niet in mijn maat of net niet wat ik zoek of ziet het er echt oud uit. In New York was dat wel anders, ik vond de kwaliteit van de vintage echt veel hoger en heb behoorlijk wat treasures mee naar huis genomen! Zie hier een lijst van mijn favoriete plekken voor vintage in New York.

1. Tokio 7
Ik geef meteen maar het hoogtepunt weg. Tokio 7 is de beste vintage winkel die ik ken. Je vindt er allerlei designer vintage, van Chanel jasjes voor een schijntje van de originele prijs tot de Alexander Wang hakken van vorig jaar die nergens meer te vinden waren, ik heb het daar gezien. Zelf vond ik de perfecte zwarte Balenciaga jeans voor maar $80, ik kon het bijna niet geloven. Ook vond ik er een prachtige zwarte broek van Elizabeth en James. Deze mag je echt niet overslaan als je in New York bent!

Tokio 7 vind je in het gezellige East Village, op East 7th Street tussen 1st en 2nd Avenue. Ga zeker ook nog even verder rondlopen in dit buurtje, je vind er allerlei leuke kleine (vintage) winkeltjes en gezellige plekjes om te eten. Loop ook eens door East 10th en East 11th tussen 1st en 2nd Avenue, veel schattige winkeltjes!

2. Beacons Closet
Beacons Closet is een vintage winkel waar je echt even de tijd voor moet nemen. Er zijn meerdere locaties en de meeste zijn groooot. De grootste was in Williamsburg, Brooklyn, ongelooflijk hoeveel rekken kleding ze daar hadden hangen. Maar de locatie in Greenwhich Village bij de Parsons modeschool is ook zeker een aanrader en ook niet bepaald klein. Ik vond er een cool oversized geruit mannenshirt en had ongetwijfeld nog meer meegenomen als ik toen meer tijd had gehad om rond te kijken. Nogmaals, plan er tijd voor in als je naar New York gaat! Op beaconscloset.com vind de adressen van de locaties.

SHOES

3. Buffalo Exchange
Buffalo Exchange zit ook in East Village, in de buurt waar ik het bij 1 over had. Wederom een goedgevulde winkel en ik vond hier echt het vetste paar Adidas sneakers, nooit gedragen en nog spierwit, voor maar $20! Buffalo Exchange zit op East 11th street tussen 1st en 2nd Avenue.

4. INA Vintage
De winkeltjes van INA zijn klein maar vol met geweldige designer vintage stukken die je nergens anders vindt. Vooral het winkeltje in Noho is erg schattig, maar ook INA heeft meerdere locaties door New York. Op inanyc.com vind je ze allemaal.

SHORT

Dat is wel echt mijn top 4 van vintage winkels in New York, er zal ook geen reis naar New York meer zijn waarbij in geen tijd inplan om in minstens 3 van de 4 op zoek te gaan naar een mooi vintage stuk voor weinig. Maar er zijn natuurlijk nog veeeel meer vintage winkels in New York. Loop eens rond over Bedford Avenue in Williamsburg, Brooklyn (vanaf North 10th street in Brooklyn naar beneden) en ga wat zijstraatjes in. Ga naar East Village, Soho en Noho en loop daar rond.. En Google de locaties van deze winkels hieronder als je nog meer wil vintage shoppen in New York, want die zijn ook zeker de moeite waard. Zo vond ik bij What goes around comes around in Soho eindelijke de perfecte vintage Levi’s shorts, na een zoektocht van jaren!

Gaan jullie tijdens stedentripjes meestal shoppen in de grote straten, of ben je meer van de kleine winkeltjes in de zijstraatjes?


Lucy

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.