Lucy’s Fashion adventures | Copenhagen

Niet nieuw, maar wel een beetje. Jullie hebben misschien al wel mijn travel bag voorbij zien komen hier, maar ik ga meer bijdragen aan GirlsLove2Travel! Ik begin met een reeks van mijn favoriete steden en wat daar volgens mij de leukste plekken zijn. Ik ben nogal een fashion-addict, dus er zullen veel shoptips bij zitten maar ook andere leuke plekken hoor!

First up is Kopenhagen. Ik was hier vorige maand nog voor Copenhagen Fashion Week, maar had een paar dagen bijgeboekt om de stad te leren kennen en het werd meteen 1 van mijn favoriete Europese steden! Wat te doen in Kopenhagen? Dit waren mijn hoogtepunten:

shop shop2 shop3 shop4

Shoppen
Ja echt, het hoogtepunt was shoppen. Voor wie van Scandinavische mode houdt – denk simpel en basic in goede kwaliteit – is shoppen in Kopenhagen een feestje. Ze verkopen Acne in heel veel winkels (en het is daar goedkoper dan in Nederland!) en ook Samsøe & Samsøe, 1 van mijn favoriete Deense merken (heel betaalbaar), vind je overal. Vergeet zeker niet de Wood Wood store te bezoeken voor o.a. Kenzo en coole sneakers, en de winkels van Envii, And Other Stories en de Samsøe winkel zelf. Ik google altijd van tevoren waar de leuke winkels te vinden zijn zodat ik meteen weet waar ik moet shoppen!

Eat eat2

Food
De Denen eten heel gezond, en ontzettend lekker! Kopenhagen heeft een naam als dure stad, maar als je een beetje je best doet hoef je er echt niet zo veel geld uit te geven (als je niet zo veel winkelt als ik natuurlijk). Het lekkerst hebben we gegeten bij het Kopenhaagse ‘Meatpacking District’ Kødbyen, waar veel leuke restaurantjes zitten en het ‘s avonds in de zomer altijd gezellig is. Ga zeker pizza eten bij Mother of stel je eigen salade samen bij We Do Food.

Sleep

Sleep
Ik heb 2 nachten in STAY Copenhagen geslapen, het mooiste hotel waar ik ooit ben geweest (echt!). Het ligt aan het water en het zijn meer appartementen dan hotelkamers, super groot en heel mooi minimalistisch ingericht. Klik hier voor een filmpje van mijn hotelkamer toen ik daar was. Ook altijd leuk: een appartement via AirBnB.

DO2 DO

To do
Wat erg leuk is om te doen in Kopenhagen is een fiets huren en de stad verkennen per fiets, dat kan daar heel goed. Ga zeker even kijken in de wijk Vesterbro, o.a. de Vesterbrogade (niet te dicht bij het station, daar lopen wat verslaafden, maar vanaf 500 meter van het station af), een leuke straat met afwisselend winkeltjes, restaurantjes en bars. En ga in de zomer zeker even kijken bij Christiana, waar half Kopenhagen dan aan het water zit te chillen – super gezellig! Toen ik in Kopenhagen was bleek er ook nog een gratis festival in een groot park te zijn (Stella Polaris) en ook dat was ontzettend leuk, dus mocht je volgend jaar gaan..

Ik heb me al voorgenomen in ieder geval elke zomerse fashion week (ik denk dat ik de winter daar maar oversla) in Kopenhagen bij te wonen, ik ben helemaal verliefd geworden op die stad!

Ben jij wel eens in Kopenhagen geweest? Zo niet, gaan!


Luus

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy

7 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.