Lucy says: Go christmas shopping in London!

Deze week schreef Fiek al over winter citytripping, en één van de tips was natuurlijk kerstshoppen in Londen. Aangezien er ontzettend veel Nederlanders zijn die dit doen met kerst en ik het zelf ook een paar keer gedaan heb, hier wat tips mocht je van plan zijn te gaan kerstshoppen in Londen. En mocht je het niet van plan zijn, je kunt je altijd nog bedenken!

LONDEN

When to go?
Ga voor de kerst. Dan kun je leuke kerstcadeautjes kopen, is Londen echt al wel in kerstsfeer en dan heb je de tijd. Zelf ben ik een keer tijdens de kerstdagen zelf geweest, maar achteraf had ik daar spijt van. Op eerste kerstdag is namelijk alles (echt alles) dicht. Geen supermarkt, amper een restaurant, geen openbaar vervoer. Dat was 1 van de saaiste eerste kerstdagen die ik gehad heb, kan ik je vertellen. Vlak na de kerst is ook een optie, op tweede kerstdag is namelijk wel weer alles open en traditioneel begint dan de grote wintersale. Shoppen! Toch gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de pre-kerst romantiek en om eerlijk te zijn heb ik toen amper geshopt in de Boxing Day sale omdat het veeeel te druk was in de winkels.

londen harrods kerst

Where to shop?
Nu mag je de grote warenhuizen natuurlijk niet missen. Een van mijn favorieten is Liberty, een wat luxer warenhuis met erg exclusieve spullen. Check vooral ook even de food afdeling! Ga ook eens voor leuke cadeautjes kijken bij & Other Stories, die hebben niet alleen prachtige schoenen! Verder mag je Notting Hill en de kleine schattige winkeltjes natuurlijk niet missen, maar dat hoef ik vast niemand te vertellen. En mijn absolute favoriet blijft Harrods, al ga je alleen om etalages te kijken.

londen winter wonderland hyde park

What to do?
Ga absoluut schaatsen op één van de kunstmatige schaatsbanen! Er zijn er meerdere dus kijk even online waar die zijn, want voor sommige kun je het beste van tevoren kaartjes kopen zodat je niet heel lang hoeft te wachten om te kunnen schaatsen. Ook is er in Hyde Park rond kerst altijd een Winter Wonderland met allemaal kraampjes, eettentjes en entertainment wat zeker de moeite waard is. Neem ook eens goed de tijd voor een lekkere high tea in een mooi hotel. High tea-en kan natuurlijk overal wel maar het is heel erg romantisch om met je lief in een prachtig hotel waar je misschien niet het budget voor hebt om er te overnachten, wel een paar uur door te brengen met lekkere thee en taartjes!

Nu ik het er zo over heb, heb ik eigenlijk zelf ook wel zin om een vliegticket te boeken naar Londen voor kerst, wie weet! Heb jij al plannen voor het einde van het jaar?


Lucy

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy

3 Reacties

  • Linda schreef:

    Shoppen moet je gewoon in Londen doen maakt niet uit of het een feestdag is. Al is het met kerst wel een stuk leuker!

  • Marcella schreef:

    Leuk, Londen! Lijkt me zo prachtig met al die feestelijke lichtjes. Ik was ik Parijs met kerst, dat was ook erg mooi en veel winkels waren toen wel open.

  • Tess schreef:

    Ah leuke blogpost! Ik heb even in Londen gewoond en was de beste tijd uit m’n leven tot nu toe. Wel een hele dure stad om je kerstcadeautjes te shoppen, maar de mooi verlichte straten en de prachtige etalages maken alles goed. Ik kwam op je blog via Serena en ik ga je meteen volgen!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.