Lucy loves Berlin!

Het is nog altijd 2013 en ik zit al volop met m’n hoofd in het nieuwe jaar. Een jaar vol travel plans! In januari beginnen de Fashion Weeks, en dit seizoen ga ik er zo veel mogelijk proberen bij te wonen. Allereerst waarschijnlijk Berlijn, de eerste Europese fashion week na Amsterdam en waar ik vorig jaar ook was. Nu is dat nog niet helemaal zeker aangezien ik genomineerd ben voor Fashion Blogger Awards en als ik bij de laatste 3 in mijn categorie kom ga ik naar Berlijn, maar als jullie hier (link: http://fashionbloggerawards.stylight.com) even voor me zouden willen stemmen ben ik jullie eeuwig dankbaar en is de kans groter dat ik naar Berlijn ga!

Ik hou van Berlijn. Ik ben er al meerdere keren geweest, zowel in de winter als de zomer, en zoals iedereen die gek is op Berlijn zal zeggen: het sfeertje is er gewoon zo fijn. Ook fijn: je bent er in no-time, een paar uurtjes in de auto of de trein en hotels hoeven daar echt niet duur te zijn dus Berlijn is voor mij de makkelijkste en goedkoopste manier om er even tussenuit te gaan als ik dat wil. Ik heb ook een aantal weken in Berlijn een cursus gedaan dus ik ken de stad redelijk. Mijn favoriete plekken? Ik zou er wel 30 op kunnen noemen, maar hier mijn top 7:

berlin kauf dich glucklich3 copy

1. Wafels eten bij Kauf Dich Glucklich in de Oderberger Strasse.
Met Vanillesaus. Dat is een beetje een traditie geworden, ik doe het altijd als ik in Berlijn ben. Kauf Dich Glucklich is nu eenmaal een ontzettend gezellig tentje, je kan er alles kopen tot aan de stoelen waarop je zit, en alles wordt vers gemaakt, zelfs het ijs. Ik kan niet naar Berlijn zonder hier een wafel te eten. Het hele straatje is overigens leuk.

2. Eten bij Monsieur Vuong in de Alte Schonhauser Strasse.
Heerlijk en spotgoedkoop Vietnamees eten in een gezellig klein tentje in een leuke winkelstraat. Ook een beetje een traditie, voor 10 euro ben je namelijk als je wil klaar (denk 8 euro voor een heerlijk noodlegerecht met groente en vlees), het zit er dan ook niet voor niets altijd bomvol. Ze maken alles vers, je kan elke dag ook maar uit een aantal gerechten kiezen maar het is altijd lekker, promise.

3. Wood Wood store in de Rochstrasse.
Een hele fijne winkel van 1 van mijn favoriete (ok, niet Berlijnse maar Deense) merken waar we in Nederland helaas nog geen winkel van hebben.

berlin kauf dich glucklich3 copy

DSC_1038-710x727

4. Een fiets huren.
Echt, er is niets leukers dan een beetje door (vooral Oost) Berlijn fietsen, ook omdat de winkels allemaal best ver verspreid zijn, omdat er honderden leuke eettentjes en bars zijn die je anders mist, en omdat je dan nog eens ergens komt waar je nooit geweest bent. Eigenlijk geldt dat wel voor elke stad, maar toen ik een paar weken in Berlijn was had ik mijn fiets meegenomen in de trein en dat was echt de beste Berlijn-beslissing die ik had kunnen maken.

5. Club der Visionaire.
Toegegeven, het is hier nog leuker in de zomer, maar naar mijn ervaring zijn er hier altijd hele leuke, laidback, kleinschalige feestjes. Niets cooler dan in een gezellig tentje aan het water doorgaan tot de volgende ochtend!

6. The Corner Store.
Neem vooral je creditcard mee, want deze winkel heeft de mooiste designeritems liggen. Ook al heb je niet zo veel budget, het is een ontzettend mooie winkel om even in rond te kwijlen en die gewilde Balenciaga boots te vinden of weg te dromen bij de vele Céline tassen.

7. De Pony Bar in de Alte Schonhauser strasse.
Ga ’s avonds, rond een uurtje of 10 een drankje doen in dit ontzettend kleine en ontzettend gezellige cafeetje en kijk of de avond eindigt in een feestje of dat je in gesprek komt met interessante Berliners. Ik vind het hier altijd gezellig!

Wat zijn jou favoriete Berlijn spots? En heb je al veel reisplannen voor 2014?


Lucy

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.