Lin’s coffee culture

De tijd dat je bij het bestellen van je koffie alleen kunt kiezen tussen met of zonder melk en tall, grande of venti is echt voorbij. Koffiezaakjes worden met de dag hipper, mannen met piekfijn verzorgde baardjes schenken met liefde een slow brewed bakje voor je in. Ook ik vind tijdens het ontdekken van een nieuwe stad niets zo leuk als de dag beginnen bij de nieuwste coffee hotspot. Coffee culture, is ook cultuur. Vandaag deel ik mijn favoriete adresjes in Europa. Onlangs bijgewerkt140 Frenchie to go – Parijs Parijs is niet de stad die bekend stad om haar meest fantastische koffie. En bij Frenchie to Go kwam ik in eerste instantie eigenlijk voor de bacon sandwich, frietjes met gembermayonaise en een glas witte wijn. Maar ook de koffie met wat lekkers kun je hier in het tweede arrondissement voor een fijn prijsje krijgen. Betere koffie heb ik in Parijs nog niet gevonden.  Frenchie to go - koffie Parijs 2 Tapped & Packed – Londen Oh Londen, ik zou alleen al een week kunnen spenderen aan alle leuke koffiezaakjes die de stad rijk is. Van Look Mum, No Hands! tot Shoreditch Grind en van Lily Vanilli tot Monmouth Coffee. Al deze koffietentjes in Londen zijn een bezoekje waard. Maar mijn favoriete zaakje in Londen is Tapped & Packed, met als motto: “Our ambition is to inspire a new coffee drinking culture, where the quality of ingredients rule and the craft of the barista is recognised.  Coffee Collective – Kopenhagen Scandinaviërs lijken het koffiemomentje soms wel uitgevonden te hebben. Een van mijn favoriete Zweedse woorden die ik leerde, toen ik een half jaar in Orebro studeerde, is ‘fika’ dat betekent zoveel als koffie met iets zoets. Fika, een geliefde bezigheid tijdens mijn studententijd daar. Ik weet niet of de Deense taal een zelfde soort woord kent, maar de gewoonte zit er ook bij de Denen in. De lekkerste koffie van de stad drink je bij Coffee Collective. De leukste vestiging (er zijn er drie) zit bij Torvehallerne, een overdekte food market waar je na je koffie heerlijk boodschappen kunt doen. Normo – Antwerpen Bij Coffeebar en Microroastery Normo in Antwerpen, ben je aan het juiste adres voor de hipste koffie van de stad. Aangezien dit zaakje zich vlak naast de academie voor fine arts bevindt, is het hier al druk met hippe studenten. Goede koffie en leuke mensen kijken dus. Koffie Antwerpen Bully’s Bakery – Berlijn Bully’s Bakery is een kleine omweg waard. Niet alleen haal je hier heerlijke (en goedkope) koffie, ook de taartjes die hier op de toonbank staan zijn niet te versmaden. Ik heb Berlijn inmiddels drie keer bezocht en hoewel de stad natuurlijk heel veel te bieden heeft, moet ik altijd even langs voor koffie en de lekkerste cheesecake ooit. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jullie favoriete koffie adresjes in Europa! Please do share.

♥ Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin