Life is good…on Koh Kood

Stel je wil met je lief op reis naar Thailand en rondom Valentijn een weekje genieten van zon, zand en zee in een tropisch paradijs. Welk eiland kies je dan als er keuze blijkt te zijn uit wel honderden(!) eilanden die allemaal lijken te wedijveren om de titel ‘Picture perfect paradijs?’ Voor onze romantische getaway waren wij niet op zoek naar massa’s feestende dronken toeristen, maar wel naar een luxe resort op een rustig strand waar we konden genieten van de omgeving, elkaar en zero stress. Voor deze ingrediënten kozen wij het beeldschone en serene Koh Kood. Dit eiland is het op drie na grootste eiland van Thailand en bevindt zich in de Golf van Thailand, vlakbij de kust van Cambodja.

emlove beach2

Hoe kom je er?
Vanuit Bangkok kun je per bus of vliegtuig naar het stadje Trat reizen. Vanaf daar is het ongeveer drie kwartier rijden naar de Laem Sok pier van waaruit verschillende bootdiensten je in een á anderhalf uur naar Koh Kood kunnen varen. Je deelt de boot met een hele hoop groenten en fruit die een enkele reis maken naar jouw bord. Prettig is dat de transfer tussen Trat en de pier zit inbegrepen in het boot ticket. Op de pier in Koh Kood staat een auto klaar die je netjes bij je resort afzet.

Verblijf
Picture this: een goddelijk, luxueus, vrijstaand huisje voor twee op het strand tussen de palmbomen. Het geruis van de golven klinkt op de achtergrond. Op Koh Kood zijn verschillende opties voor een paradijselijk verblijf. Wij verbleven in het prachtige kleinschalige Tinkerbell Privacy Resort (www.tinkerbellresort.com) in een “beach villa” en voelden ons alsof we in de hemel waren beland. Aan de voorkant van het huisje was de tropische tuin van het resort. Vanuit de slaapkamer liep je aan de andere kant van het huisje zo het Klong Chao strand op waarvan een stukje was afgescheiden voor ons eigen stukje privé strand. Het Klong Chao strand is het mooiste strand van Koh Kood en hoewel het een publiek strand is, was het er behoorlijk rustig en kon je ’s avonds een romantische wandeling maken langs de branding zonder iemand tegen te komen. Op Koh Kood zijn meerdere accomodaties voor verschillende budgetten te vinden. De goedkoopste opties bevinden zich wat verder van het strand.

lovesign photo3 photo2

Eten en drinken
Wij genoten zo van het lekkere eten, het uitzicht op zee en de lieve bediening bij ons resort dat wij ons geluk niet elders hebben gezocht. Voor de nodige variatie kun je echter bij de restaurants van de andere resorts terecht en meer naar het binnenland vind je goedkopere eettentjes. Voor ons cocktailuurtje waagden we wel af en toe de stap naar een ander resort, namelijk bij het buurresort High Season vanwege het ruime happy hour, de heerlijke, prachtig uitziende cocktails en de romantische Valentijnsversiering.

Gay travellers
Over Valentijn gesproken: in Thailand wordt homoseksualiteit redelijk getolereerd. Public display of affection wordt echter, zowel voor heteroseksuele als homoseksuele stellen, niet op prijs gesteld. In de Thaise cultuur is het wel heel normaal dat vriendinnen elkaars hand vasthouden of knuffelen, dus wij kregen tijdens onze romantische strandwandelingen nooit een scheve blik.

photo8 valentijnsbed twilightcocktails

Wat is er te doen?
Al hoewel de meesten niet naar een paradijsje als Koh Kood zullen gaan om zoveel mogelijk te ondernemen op een dag hoef je je niet te beperken tot zwemmen, zonnebaden en loungen met een kleurrijke cocktail. Je kunt namelijk ook per scooter of fiets het eiland verkennen of kiezen voor een van de mooie wandelingen over het eiland. Zo zijn er in het midden van het eiland meerdere watervallen waar je naartoe kunt om te genieten van het mooie jungle landschap en een verfrissende duik.

Als je je liever óp het water begeeft, kun je bij veel resorts ook vragen om een kano. Om jezelf na dergelijke inspannende activiteiten vervolgens te belonen kun je jezelf laten verwennen met een ontspannende massage op het strand. Mocht het een dag regenen, niet getreurd, dan kun je je in je beach villa terugtrekken en genieten van een flat screen tv en home cinema set of met de snelle WiFi verbinding al je jaloers makende foto’s appen aan je vrienden. Wat kunnen we nog meer zeggen? Het enige minpunt aan Koh Kood is dat je het mist zodra je er weg bent!


Victoria & Emily

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.