De leukste parken in Amsterdam

Voor inwoners van Amsterdam is het park onze achtertuin. De meeste moeten het thuis namelijk met alleen een balkonnetje doen. First dates, verjaardagsfeestjes, bbq party’s of uitgebreid zonnen. We doen het allemaal in onze geliefde parken.

De leukste parken in Amsterdam
Het Vondelpark heeft de naam, maar ik heb er niet veel mee. Te veel dronken toeristen, vechten om een vrij stukje gras en het is een soort van fietssnelweg dwars door de stad. Al met al vind ik het nogal over-hipped. Ik ga veel liever naar andere parken en dan met name in mijn eigen wijk, Amsterdam West. Dat gebied heeft de laatste jaren een hele goeie ontwikkeling doorgemaakt en er is veel groen te vinden. Wat mij betreft zijn dit de leukste parken.

Rembrandtpark
Het mooiste park van Amsterdam als je het mij vraagt. Het is groot met uitbundig veel groen, reuze bomen en beekjes. Ik woon er zo goed als naast, dus kom er dagelijks met Rio (honden mogen overal los). Er is (nog) geen horeca en dat is tegelijkertijd volgens mij de kracht van het Rembrandtpark. Het is echt een park.

#Tip: Van 15 t/m 17 juli kan je in het park camperen op de Buurtcamping en het mooiste uitzicht over Amsterdam heb je vanaf het dakterras van Floor 17.

Erasmuspark
Dit park is klein, maar heel erg fijn. De locals uit de Baarsjes en Bos & Lommer komen graag in dit keurig onderhouden park met open air gym en speeltuin. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. In de zomermaanden worden er kleinschalige festivals zoals Westwaarts georganiseerd.

#Tip: de beste pizza’s van Amsterdam eet je bij Buurman & Buurman op de hoek van het park. Mijn vriend en ik zijn er zo’n beetje kind aan huis:)

Westerpark
Hier kom ik niet zozeer voor de natuur (er is relatief weinig groen), maar voor de gezelligheid. Ik ben gek op de sfeer in dit park! Ondanks dat het een van de populairste parken van Amsterdam is blijft het toch heel authentiek. Er zijn veel culturele events en er komt fijn publiek. Een paar keer in de week ren ik via het Westerpark samen met Rio van kantoor terug naar huis.

#Tip: Het WestergasTerras is mijn lievelingsplek, vooral in de zomer. De ultieme plek om te chillen op het terras aan het water met een koud wijntje.

Sloterpark
Op een echte zomerdag is dit het perfecte park om naar toe te gaan. Het is een recreatiegebied compleet met groot meer, openlucht zwembad, jachthaven en ligweides. Een mooi stukje in Amsterdam West waar het lijkt alsof je ver buiten de stad bent.

#Tip: jaarlijks in augustus strijkt Loveland festival er neer. 

P.s. Vanaf nu heb ik een ‘private park’, want ons nieuwe huis heeft een giga terras met de hele dag zon!!

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

 

6 Reacties

 • Yvonne schreef:

  Ik hou echt van de sfeer in de zomer in de parken van de grote stad. Dat mis ik echt nu ik in een dorp woon, met een eigen, grote tuin… ook heel fijn natuurlijk, maar idd… die parken daar gebeurt echt ALLES als je alleen een balkonnetje hebt en juist dat is zo leuk.

 • Dian schreef:

  Over het rembrandtpark, idd een te gek park maar je hebt 1 ding verkeerd (net als velen anderen);
  Er mogen geen honden los en in delen van het park zijn honden zelfs helemaal verboden! Er staat zelfs borden maar de honden eigenaren negeren dit of lezen dit niet goed. Aan het begin van de ingangen van het park kun je lezen waar je hond (aangelijnd) mag.

  • Manon schreef:

   Oepsie, dat heb ik inderdaad nooit geweten… Zelfs die borden zijn me nooit opgevallen. How bizar:) Desalniettemin blijft het Rembrandtpark met stip op #1 mijn favoriete A’damse park.

 • wat een leuk artikel, ik ken eigenlijk alleen het vondelpark en die vind ik niet echt geweldig, leuk om deze parken ook eens te bezoeken

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.