De leukste festivals van Amsterdam

Dit jaar zijn er meer dan 300 festivals in Amsterdam! Ik hoor je denken: zoveel! Yup, een behoorlijke lijst. Het zijn er zoveel dat je door de bomen het festival-bos bijna niet meer ziet. Keuzes, keuzes… Maar wij helpen je natuurlijk graag een handje:)

De leukste festivals van Amsterdam
Uit het giga aanbod hebben we de leukste festivals er voor je uitgepikt. Voor elke maand eentje, Zowel food, dance als cultuur. En dan vooral de de wat minder bekende festivals. Altijd leuk om nieuwe pareltjes te ontdekken. Dus trek je agenda maar alvast:)

#Imagine Film Festival – 14 t/m 24 april
Voor de 32e keer wordt dit jaar het Imagine Film Festival gehouden. Een must voor de filmliefhebbers met films uit allerlei genres. Van fantasy tot horror en science fiction. Het festival wordt gehouden in het prachtige Eye. De kaartjes voor een voorstelling kosten €10.

#Yummya Festival  – 5 mei t/m 8 mei
Een nieuw foodfestival met een groot én cultureel aanbod van eten. Ook nog eens op een hele toffe plek: de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam Zuidoost. Het thema van Yummya festival is ‘Garden of Eden’.  Tot 19.00 uur mag je gratis naar binnen, daarna betaal je €3. Op zondag is het de hele dag gratis!

#Mystic garden – 18 juni
Het Sloterpark wordt tijdens Mystic Garden omgetoverd tot een moderne sprookjeswereld met verschillende podia. Behalve een goeie dance line-up kan je jezelf onderdompelen in sprookjesachtige theateracts en muziekoptredens van vele artiesten.

Leukste festivals Amsterdam - 1#Sloten Bier Festival – 5 juli
Een weekend lang kun je bij Radion bijzonder biertjes proeven van kleine brouwerijen uit het hele land. En naast bier kan je er ook lekker eten. Wat wil je nog meer? De entree van het Sloten Bier Festival is gratis en een glas kost je €10. Voor dat bedrag krijg je er ook nog vijf muntjes bij:)

#Appelsap – 13 augustus
Niet echt een onbekend festival, maar Appelsap mag echt niet ontbreken in deze lijst. Sowieso een van mijn favoriete festivals! Dit tegekke hiphopfestival heeft z’n roots in het Oosterpark liggen, maar sinds afgelopen jaar wordt het in het Flevopark gehouden.

#Zeezout Festival – 3 september
Liefhebbers van underground elektronische muziek komen hier helemaal aan hun trekken. In tegenstelling tot de meeste dance festivals is Zeezout festival heerlijk klein en intiem. In het Diemerbos kan je los op de beats van dj’s en diverse live-acts.

#Driving North – 1 t/m 11 oktober
In oktober verander het NDSM-terrein een week lang in een openluchtbioscoop waar je in de auto een filmpje kunt pakken. No worries -de meeste Amsterdammers hebben geen aut0- Driving North heeft gewoon stoelen:) Op het programma staan een ruim aanbod aan bekende films, maar ook bijzonder korte films.

En zit er iets voor je bij?

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Leukste festivals Amsterdam - 1 (2)Leukste festivals Amsterdam

4 Reacties

 • Marion schreef:

  aah ik hou van festivals! Ben nog nooit naar een festival in Amsterdam geweest, wel heel veel in Brabant en jaarlijks naar Rock Werchter. Kan niet wachten tot het volgende feestje!

 • Helen Sluijk schreef:

  Wat een leuke site! Daisy heeft me attent gemaakt op jullie mooie tripjes. Was benieuwd en ben toch wel jaloers op jullie hoor!
  Groeten van je oude dansschooltje uit Tiel!
  Helen

  • Manon schreef:

   Hey Helen!! Long time no see/speak. Alles goed met je?
   Super leuk dat je onze site tof vindt! En ik mag inderdaad niet klagen, het is tegek om zoveel van de wereld te mogen zien:)
   Veel liefs xxx

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.