Leukste festivals 2015 | Summer edition

Zodra de zon wat vaker tevoorschijn komt in ons kikkerlandje, trekken we er met z’n allen op uit. De favoriete zomerbezigheid van onze girls: –naast varen op de grachten en terrasjes pakken-, de Nederlandse festivals veroveren! Daarom vandaag onze favoriete zomer festivals voor je op een rij. Let’s dance!

Festivals in de zomer
De zon schijnt, mensen zijn vrolijk en je heb zin om er op uit te trekken met je vrienden. Ideale festival omstandighedenJ Trek een vrolijke outfit aan, trommel je girls (and guys) op, zorg voor een drankje in iedere hand en de fijne beats maken dit verhaal compleet: we love it:)

Leukste festivals 2015 | Summer edition

LeuksteFestivals2

Emily Taner / Shutterstock.com

WEEKEND 1: Indian Summer Festival – Langedijk
Datum: 5 & 6 juni
Fijne vibe, fijne line up. Dit festival heeft voor ieder wat wils!

WEEKEND 2: Pinkpop – Landgraaf
Datum:           12- 15 juni
Do we need to say more? Pinkpop is al jaren uitverkocht en blijft zichzelf vernieuwen.

WEEKEND 3: Best Kept Secret – Beekse Bergen (Hilvarenbeek)
Datum:           19 – 21 juni
Dit festival wordt nu voor de derde keer georganiseerd en heeft ook dit jaar weer een line-up om van te smullen.

WEEKEND 4: Rock Werchter & Glastonbury Festival
Datum: 24 juni – 28 juni
In het laatste weekend van juni kiezen we voor twee festivals buiten de grenzen. Glastonbury trekt jaarlijks heel famous england naar zich toe met als parade paardje Kate Moss. Dit is niet voor niets, het is een groot (soms wel regenachtig) feest:)

LeuksteFestivals

WEEKEND 1: Pitch – Amsterdam
Datum : 3 & 4 Juli
Heerlijk feestje op het Westergasterrein met een line-up die garant staat voor uren dansplezier.

WEEKEND 2: North Sea Jazz – Rotterdam
Datum: 10 – 12 Juli
Drie dagen feest in de haven van Roffa:) Dit is al jaren een topper met fantastische optredens. Ga je liever naar een concert dan een dance feest, dan is dit festival er voor jou!

WEEKEND 3: Buitenwesten – Amsterdam
Datum: 18 Juli
Zoals ze het zelf zo mooi zeggen: “Buitenwesten is een verzameling vrije geesten en geluiden.” Een muziek en cultuur festival in het Westerpark in Amsterdam.

WEEKEND 4: Zwarte Cross Festival – Lievelde (Achterhoek)
Datum: 24 – 26 Juli
Oerend hard zijn we hier gegaan in  2013 en 2014. Met de voeten in de modder en oh wat hadden we plezier. De verschillende stages, de kermisattracties, de stunts en de strobalen: we zijn er op:)

LeuksteFestivals4

WEEKEND 1: Gaypride – Amsterdamse grachten
Datum: 1 augustus
De Gaypride heeft dit jaar als thema ‘SHARE’, dus mogen de Nederlandse story tellers niet ontbreken vonden we. Because we share! Daarom hebben we gestreden om een plek voor een boot en…. de plek bemachtigd! Met een boot vol bloggers, vloggers, YouTubers en instagrammers gaan we dus diversiteit vieren. GROOTS!

WEEKEND 2: Appelsap – Flevopark Amsterdam
Datum: 8 augustus
Dit festival trakteert je op Hiphop, R&B en electronic muziek. Zowel Fiek -met haar liefde voor rap- als techno lover Manon komen hier aan hun trekken:) Een van onze favorieten!

WEEKEND 3: Sziget (Budapest) & Amsterdamse Grachten Festival
Datum 10 – 20 augustus
Twee festivals die minimal 8 dagen duren. De ene gewoon in de Amsterdamse grachten en de ander in Hongarij. Als ik alle verhalen mag geloven is Sziget er een voor op je bucket list.

WEEKEND 4: Strafwerk Festival – Amsterdam
Datum: 22 augustus
Ja dit is het weekend van Lowlands en juist daarom hebben we het over het veel kleinere Strafwerk. Dit is nablijven voor volwassenen.

En dan alvast een aankondiging voor september -omdat we wijnfanaten zijn- Nederland heeft namelijk een fantastisch en uitbundig wijnfestival in Amsterdam: Bacchus en daar wil je echt echt echt (!) naar toe #tip

 

Op welk festival komen we jou sowieso tegen?


Vi

2 Reacties

  • Jet schreef:

    Super leuke tips en die foto is zo leuk van jullie! <3

  • Sherilynn schreef:

    Ik ga dit jaar veel naar België: eerst einde juni naar Rock Werchter en eind augustus naar Pukkelpop! Daarnaast ben ik van plan om naar veel gratis Nederlandse festivals te gaan zoals Metropolis in Rotterdam en Werfpop in Leiden! :)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.