De leukste Duitse kerstmarkten

Dé manier om in de kerstsfeer te komen? Dat doe je natuurlijk op de leukste Duitse kerstmarkten. Sfeervol verlichte straten in veelal middeleeuwse sfeer, met een warme gluhwein tegen de winterse kou maken het kerstshoppen tot een feestje.

De leukste Duitse kerstmarkten
We hebben de leukste Duitse kerstmarkten voor je op een rijtje gezet. Ze liggen stuk voor stuk op een prima afstand voor een ritje met de auto. Plak er een paar dagen aan vast en maak er een citytrip van, want behalve de kerstmarkten zijn deze Duitse steden ook de moeite waard.

#Braunschweig
Op de historische Burgplatz met de verlichte gracht drijven verankerde vlotten. De non-alcoholische Braunschweiger Mumm is een must-try. Ook aan de kids is gedacht met een levende kerststal en gratis attracties.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 4,5 uur

Leukste Duitse kerstmarkten3#Celle
De kerstmarkt in deze 700 jaar oude stad is een bijzondere belevenis door de prachtige vakwerkhuizen. Er zijn zelfs pratende lantaarns, die ook een bijzonder lichtschouwspel opvoeren. Theaterliefhebbers komen aan hun trekken in het kasteel van Celle.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 4 uur

#Bad Neuenahr
De Kurgartenbrücke in Bad Neuenahr wordt voor de feestdagen helemaal omgetoverd tot een ware kerstoase. De nodige portie kerst romantiek vind je langs de over van de Ahr. Die is prachtig verlicht en versierd met bloemen.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 3 uur

#Göttingen
In Göttingen bevindt de kerstmarkt zich rondom de ‘Gänseliesel’ fontein.  De stadskelders van de stad zijn ook geopend voor een avontuurlijk bezoek. Een glaasje Göttinger Glühbier en de lokale worstspecialiteiten maken het plaatje compleet.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 4,45 uur

Leukste Duitse kerstmarkten4#Goslar
De historische binnenstad van Goslar en de Rammelsbergmijnen staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. En juist in die oude mijnen is de ondergrondse kerstmarkt. Hoe gaaf is dat? De oude stad is tijdens deze periode helemaal omgetoverd tot een winters kerstbos.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 5 uur

#Hameln
Op deze sprookjesachtige kerstmarkt kun je zomaar de rattenvanger van Hameln tegen het beroemde lijf lopen. Muziekliefhebbers kunnen genieten van de kerstconcerten in de Marktkirche St. Nicolai of de Münster St. Bonifatius.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 3,5 uur

#Hannover
In Hannover zijn maar liefst 170 kraampjes te vinden. Er is een historisch kerstdorp, kraampjes met kunst en het ‘Wunschbrunnen-Wald’, waar je een kerstwens kunt doen. Een compleet nagebouwd Fins kerstdorp vind je op Ballhofplatz.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 4 uur

Leukste Duitse kerstmarkten#Hildesheim
Ook Hildesheim staat net als Goslar op de UNESCO-Wereldergoedlijst. Namelijk met de twee prachtig verlichting kerken St. Michaelis en de Dom. Op zondag 27 december zijn alle winkels open en vindt er een groots vuurwerkspektakel plaats.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 4 uur

#Lüneburg
In de zoutstad Lüneburg zijn de bijzondere gotische bakstenen gevels feestelijk verlicht. De kerstmarkten vind je voor het stadhuis en voor de St. Johanniskerk. Op 5 en 6 december kun een je een reis terug naar de middeleeuwen maken op de ‘Christmarkt’ in het oude centrum.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 5 uur

#Wolfenbüttel
De kerstmarkt van Wolfenbüttel bestaat al 430 jaar! Het is de ideale Duitse kerstmarkt voor kinderen, want er zijn maar liefst 21  versierde en verlichte sprookjeshuisjes. En je mag hier absoluut niet weg gaan zonder een glaasje glühwein met Jägermeister.

  • Reistijd vanaf Amsterdam: 4,5 uur


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter