Is het al lente?

Ik ga dat winterse thema van GirlsLove2Travel lekker negeren vandaag. Want serieus! Is het echt pas februari? Kunnen we de tijd niet gewoon even flink vooruitspoelen. Naar een warm zonnetje, zonder jas naar buiten, drankjes op het terras en eindelijk wat kleur op m’n wangen. Voor het eerst sinds tijden heb ik dit jaar de traditionele kerstvakantie over moeten slaan met als resultaat dat ik op Casper het spookje lijk en zodra de eerste rokjesdag zich aandraagt als een echte Geordie aan de spray tan moet…

Processed with VSCOcam with s1 preset

Komt dit je bekend voor? Dat is verklaarbaar. Er bestaat namelijk echt zoiets als een human-winterslaap. We reageren allemaal heel erg op licht, daar worden we actief van. In het donker gaat ons energie niveau automatisch op een lager pitje. Daarbij komt dat we ons in de kou liever terugtrekken. We blijven liever binnen én kleden ons dikker aan. Grote truien, laarzen, mutsen en jassen. Zodra de temperatuur richting de 20 gaat (hier in Engeland is 10 ook genoeg;) verdwijnen die dikke lagen en durven we onszelf weer een beetje te laten zien. Meteen gaan we elkaar weer een stukje aantrekkelijker vinden en van aantrekkingskracht wordt je blij.

Om het verhaal nog mooier te maken. Dat licht waar ik het eerder over had, geeft onze hersenen ook nog diverse seintjes. Over eten bijvoorbeeld (warme stampotten tegenover lichte salades), maar ook over sex (winterslaap tegenover zwoele nachten). Ik zie alleen maar voordelen aan de aanstaande lente! Voor nu blijft het echter alleen bij dromen. Wel mooie dromen, want er staat genoeg moois te wachten de komende maanden.

Laten we beginnen in Kaapstad waar ik (in hun herfst, dat dan weer wel) de Two Oceans Marathon loop (heb jij al gedoneerd). Vervolgens staat er een heerlijke vakantie op Ibiza op de planning (again, laat de tijd eens opschieten), maar niet voordat we langs zijn geweest in the Big Apple! En voor je het weet is gewoon alweer volop zomer… Je ziet, ik klaag nu wel, maar eigenlijk moet ik gewoon m’n mond houden hashtagblessed. 

Ben jij ook zo klaar voor de lente? 


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

5 Reacties

 • Linda schreef:

  Ik ben helemaal klaar voor de lente. Ik hou/maak geen vitamine D vast, in februari ben ik dus super chagerijnig, moe, hoofdpijn en een rare maar. Na een flinke shot vitamine D kom ik er wel iets bovenop maar niet al te best (preventief slikken zou ook een oplossing zijn, maar dat doen we niet).
  In mei staat er een vakantie Curacao gepland en ik kan niet wachten!

 • Jet schreef:

  Lente is coming woehoeeeee! Maar voor nu nog even genieten van de witte bergen in Oostenrijk, de zon en de kou! Hierna mag het lente worden! :) xxx

 • Teresa schreef:

  Gelukkig zijn de dagen alweer iets langer! En de vogeltjes kun je ook weer horen! Kom maar door met de lente, heb het zooo gehad met de winter!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.