Lapland | The start of an adventure

Afgelopen september stuurde Fiek mij –haar broertje- een berichtje. “Joost, check je mail! Dit vind jij vet!!” In die mail stond een advertentie van Voigttravel, een reisorganisatie die vooral gespecialiseerd is in reizen richting Lapland. Zij organiseerde een wedstrijd waar je met z’n 2en een maand overwinteren kon winnen in Fins Lapland.

lapland salla 3

Niet voor iedereen
Het programma zou bestaan uit samenwerken met locals en tegelijkertijd unieke excursies meemaken. Van rendier- en huskysafari’s, tot het magische noorderlicht. Supervet natuurlijk, maar niet voor iedereen even aantrekkelijk. Met temperaturen van -25 en nauwelijks daglicht is het niet zomaar ‘vakantie vieren’. Toch was ik dolenthousiast, anders kan ik het niet omschrijven. De zoektocht naar een partner moest echter nog beginnen. Met al het bovenstaande in mijn achterhoofd bleef er eigenlijk maar één persoon over die dit net zo vet zou vinden als ik, en dat was Esther. Met het schieten van de video was onze deelname definitief. Toen kon het afwachten beginnen.

Het komt waarschijnlijk niet meer als een verrassing, maar wij zijn het dus geworden! Na 2 maanden jacht gemaakt te hebben op geitenwollensokken en fleecetruien, was het 3 januari dan eindelijk zo ver. Op naar Finland.

Lapland salla

Geen moment verveling
Inmiddels zitten we een dikke week in Salla, en de eerste indruk is geweldig. De mensen zijn ongelooflijk vriendelijk en het zou een prestatie zijn als we ons hier kunnen vervelen. We werken samen met 3 grote partijen die verschillende excursies aanbieden. Van de husky- en rendiersafari’s van Salla Reindier, naar de sneeuwscooter tours van Tuvat en natuurlijk het skiën. De steilste skihelling van Finland ligt namelijk om de hoek. En het mooie aan onze reis… Doordat we die prijs wonnen krijgen we net wat meer te zien dan de gemiddelde bezoeker!

Stay tuned…
De komende weken werken we een aantal dagen mee op het rendierpark. Geen stallen uitmesten hoor. Nee, we mogen mee als ‘assistent-guide’ op de verschillende excursies die zij aanbieden. Zo gaan we bijvoorbeeld forrest skiing, op rendier- en husky safari, en op een snowshoe excursie. Verder ontdekken we het gebied per sneeuwscooter en leer ik eindelijk eens fatsoenlijk skiën. Hierover de komende weken veel meer! Stay tuned…


Joost en Esther

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Lapland salla 2 Lapland salla 1