La Guinguette d’Angèle | FOODORACLE IN PARIJS

Nog een week en het is zover. De halve marathon van Parijs. Na maanden trainen vertrek ik op mijn 27e verjaardag naar de stad van de liefde voor een 2e poging om de Semi de Paris te volbrengen. 2e poging ja, want de eerste keer gooide een vergeten doktersverklaring roet in het eten. Bij een trip naar Parijs hoort natuurlijk lekker eten, van Franse kazen tot baguettes en steak tartare. En met 21km in het vooruitzicht moeten we wel een beetje opletten op wat we precies binnen krijgen.

Desktop3

La Guinguette d’Angèle
Hoewel de Franse keuken niet per se bekend staat om haar healthy foods (croissants, vin, fromage…), heeft de gezonde trend Parijs niet overgeslagen. En dat is goed nieuws. Want ook al ben ik geen fan van al het “gluten vrije zuivel is de duivel” gedoe, gezond eten met een Franse twist klinkt absoluut als muziek in m’n oren. En dan is La Guinguette d’Angèle de ultieme hotspot.

Paris2

De keuken
De eigenaresse is bijna net zo mooi als haar gerechten, is mega gepassioneerd en gebruikt zoveel mogelijk lokale producten. La Guinguette d’Angèle is echt een klein tentje en een restaurant kun je het dan ook niet noemen. De keuken staat vol enthousiaste vrouwen, de gerechten zijn allemaal gluten en zuivel vrij en zo biologisch als het maar kan. Je kunt maaltijden laten bezorgen, of haalt het af en gaat op zoek naar een bankje met uitzicht op de Eiffeltoren (om maar iets te noemen). 

La Guinguette d’Angèle 2

foodoracle
De video van La Guinguette d’Angèle hoort bij een docu serie –foodoracle- gemaakt door foodora. De reeks bestaat uit 11 mini-documentaires (kijk hier alvast de eerste paar) waarin chefs uit verschillende steden vertellen over hun liefde voor eten. Het zijn stuk voor stuk prachtige video’s over gepassioneerde mensen en dat is ook echt iets waar foodora voor staat. Het bedrijf zorgt ervoor dat het mooiste restaurant eten nu elke dag binnen handbereik is. Een lange werkdag achter de rug, geen tijd om te koken of gewoon zin in iets heel lekkers? Foodora bezorgt de lekkerste gerechten van de beste restaurants gewoon bij jou thuis.

En echt, dat is zo goed als het klinkt… Ik heb genoeg van die dagen dat koken er even bij inschiet, maar een gezond en echt lekker alternatief had ik nog niet gevonden. Tot nu dus. M’n lievelingssalades van SLA, de heerlijke kip van George en de pasta’s van Holy Ravioli, allemaal one click away. Nu moeten ze alleen nog even naar Newcastle komen;)


Fiek

(Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met foodora)

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.