What’s in the travel bag of… Kim

‘Hi my name is Kim and I am a travel addict’.
Voor mij houdt reizen zoveel meer in dan alleen maar het ‘zien’ van alle mooie landen en plekken. Ik wil graag een land en zijn geschiedenis echt leren kennen, een cultuur begrijpen en de mensen uit dat land ontmoeten. Dat is voor mij wat het reizen tot een waar avontuur maakt.

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een voorliefde voor reizen en zodra ik oud & wijs genoeg was om in mijn eentje de wereld te ontdekken heb ik elke kans met beide handen gegrepen. Er is in de afgelopen jaren geen zomer voorbij gegaan waarbij ik niet met mijn backpack op mijn rug en een vliegticket in mijn hand een nieuw stukje van de wereld ben gaan ontdekken. Sinds ik een aantal jaar geleden mijn vriend heb leren kennen, die mijn liefde voor reizen deelt, ontdekken we het samen. Over een maand ben ik afgestudeerd en dan houdt niets me meer tegen om het eerste beste vliegtuig te pakken en mijn oneindige reislust te vervullen tot ik er genoeg op heb, of tot mijn geld op is. Op reisduo.nl houd ik een blog bij over mijn avonturen en vandaag geef ik je een kijkje in mijn travel bag.

whats in the travel bag of... Kim

Heb   je inpakrituelen?
Had ik die maar! Ik ben dol op reizen en op het plannen van de reizen, maar wanneer het op inpakken aankomt ben ik vooral een chaotische stresskip die inpakken tot het laatste moment uitstelt en paniekerig allerlei onzin in mijn tas gooit. Mijn arme moeder probeert me al jaren een inpakchecklist aan te smeren om stress te voorkomen en deze keer heb ik me dan ook voorgenomen dat ik écht van dat lijstje gebruik ga maken en ook écht mijn tas op tijd in ga pakken.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Als rechtenstudent ben ik gewend om een x aantal kilo aan wetboeken standaard rond te sjouwen dus zonder een backpack voel ik me niet eens compleet. Eentje met meerdere vakken om je bagage een beetje te sorteren, ideaal.

whats in the travel bag of... Kim

Welke kleding mag niet ontbreken?
Wandelschoenen! Mijn vriend is nogal van het hyken en bergbeklimmen en dat heb ik één keer op sneakers gedaan: NEVER AGAIN!

Wat zit er in je toilettas?
Wat ik echt ontezettend belangrijk vind, zeker als je op langere reizen gaat, zijn tampons. Vast niet het allerleukste wat je hier neer kan zetten maar zeker wel noodzakelijk. In niet alle landen kennen ze het, en ‘de tijd van de maand’ is al vervelend genoeg zonder dat je winkel in en uit moet lopen om ernaar op zoek te gaan.

Wat stop je in je handbagage?
Mijn paspoort en belangrijke papieren, zodat ik zeker weet dat ik het niet kwijt kan raken en ik bij elk stress-momentje (heb ik mijn paspoort nog?!) voor de zoveelste keer kan dubbelchecken dat ik toch echt dat vliegtuig in mag stappen naar mijn volgende bestemming. 

Wat draag je in het vliegtuig?
Wandelschoenen en hele dikke wollen sokken, ongeacht waar ik naartoe ga. Ben ik nu de enige die anders áltijd koude voeten heeft in het vliegtuig?

‫India 2

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Foto’s. Ondanks mijn reisverslaving ben ik me er heel bewust van hoe goed ik het thuis heb met al mijn lieve vrienden en familie. Zo draag ik ze alsnog een beetje bij me. Daarnaast vinden locals op reis het ook altijd heel erg leuk om je familie en vrienden op deze manier te kunnen zien.

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
‘In the end you only regret the chances you didn’t take.’ Ik hoor het zo vaak: ‘Ik zou wel willen, maar..’. Stop met ‘maar’ en gewoon gaan!


Stephanie

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.