Kerstmarkten in de Moezelstreek – Duitsland

Nog maar ruim een maand en de kerst staat al weer voor de deur. Zo gezellig! Om helemaal in de kerstsfeer te komen is het tegek om een van de vele kerstmarkten te bezoeken. De Moezelstreek in Duitsland heeft er een aantal hele leuke op de agenda staan. Het is een prachtig gebied waar behalve kerstmarkten nog veel meer te zien en te doen valt. Hartstikke leuk om er een weekendje weg van te maken en gelijk wat de beroemde wijnen uit de Moezelstreek te proeven.

kerstmarkten kerst moezelstreek DuitslandSprookjesachtige kerstmarkten in de Moezelstreek
Kerst inkopen doen, kerstige snacks eten, decoraties inslaan en natuurlijk veel, heel veel glaasjes glühwein drinken. Het kan allemaal op deze sprookjesachtige kerstmarkten:

Saarburg –  2 t/m 4 en 9 t/m 11 december
In Saarburg is een feestelijk versierde waterval te zien en op de Victoriaanse kerstmarkt waant de bezoeker zich terug in de tijd, in de romantische Engelse kerstsfeer van Charles Dickens, met christmas carols en prachtige kostuums.

Trier – 21 november t/m 22 december
Op de kerstmarkt van Trier wordt de nieuwe Duitse glühweinkoningin gekroond.

Bernkastel-Kues – 19 november t/m 18 december
In het middeleeuwse dorp Bernkastel-Kues wordt Santa door honderd ‘fakkelzwemmers’ in een verlichte boot met acht roeiers naar de kerstmarkt gebracht.

Traben-Trarbach – 25 november t/m 3 januari
Heel bijzonder, want in Traben-Trarbach is de kerstmarkt onder de grond -in kelders- plaats.

Cochem – 18 november t/m 18 december
Een met lichtjes versierde panoramatrein brengt alle bezoekers naar de prachtig verlichte Reichsburg. Een kasteel hoog boven de rivier waar je de culinaire specialiteiten en heerlijke wijnen kunt proeven.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Yvonne schreef:

    Wij waren een paar weken geleden in de Moezelstreek en waren aangenaam verrast door de mooie natuur, de burchten en de herfstkleuren. Ik kan me voorstellen dat het nu, tegen de kerst, ook heel erg sfeervol is en had nog gekeken om een weekend die kant op te gaan. Helaas is de agenda al te veel dichtgeslibt… volgend jaar beter. :)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.