Kerst in Dubai

Zo tegen het einde van november begint het altijd. De zon laat zich zo min mogelijk zien, mist bedekt die schaarse momenten, de temperatuur is standje treurig en de kans dat je droog van A naar B komt is nihil. Enter winter depression mode. En dan begin ik dus enorm te verlangen naar de zon. Hoe dol ik ook ben op de feestdagen, als ik even de kans krijg ruil ik de grijze kou in voor zon, zee en strand. Ik bouw m’n Olaf wel in het zand…

Dit jaar stapte ik dan ook 2 dagen voor de feestdagen in het vliegtuig. Op naar Dubai. Als er een plek over de top is tijdens de feestdagen dan is het Dubai wel. Je moet er van houden (dat doe ik de ene keer meer dan de andere), maar kerstversiering wordt hier heel serieus genomen. De hotellobby’s zijn aangekleed met de grootste bomen behangen met de meest glimmende ballen, de een nog extravaganter dan de ander. Je kijkt je ogen uit.

Kerst in dubai

Kerst in dubai

kerst in dubai

Terwijl een vlucht naar de zon soms betekent dat je kerst kunt vergeten is dat hier in Dubai dus absoluut niet het geval. Vind ik niet erg. Het liefst zet ik op 1 december m’n boom al in de kamer en vanaf dat moment gaat ook de kerstmuziek de hele dag aan. Een combi van giga kerst met mega lekker weer is dus ideaal. Maar goed, hoe ervaar je Dubai met kerst dan het beste? Let me tell you.

 1. Plan vooruit | Kerst in Dubai
  Ik ben absoluut geen vooruitplanner als het op vakantie aankomt. De meeste vliegtickets worden pas een paar dagen van te voren geboekt en daar blijft het qua voorbereiding vaak bij. Niet in Dubai, zeker niet tijdens kerst. Zoek de lekkerste restaurants uit en reserveer die tafel.
 1. Bezoek de hotels | Kerst in Dubai
  De hotels proberen elkaar allemaal te overtreffen. En dus is elke lobby een lust voor het oog van elke kerstliefhebber. Je kunt hier de kerstkaarten voor de komende 10 jaar alvast schieten.
 1. Ga naar de fonteinen | Kerst in Dubai
  Hier moet je eigenlijk het hele jaar naartoe, maar tijdens kerst is het net even wat specialer. De fonteinen show voor de Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld) blijft indrukwekkend. En met een beetje geluk zie je het spektakel op een van je favoriete kersthits.

Kerst in dubai

 1. Ontmoet de kerstman | Kerst in Dubai
  Terwijl Dubai overal heel erg de beste in wil zijn, hebben ze de kleding van de kerstman nog niet helemaal onder de knie. Reis je met kinderen, maak ze dan ook gelijk even duidelijk dat het om hulp-kerstmannen gaat;) De baarden zijn nepper dan nep, zelfs voor een 4-jarige… Dat ie op een Harley binnen komt rijden is dan wel weer typisch Dubai.
 1. Koop je champagne/wijn op het vliegveld | Kerst in Dubai
  Alcohol is in Dubai alleen verkrijgbaar in de hotels. Enig nadeel is dat je er daardoor wel de absolute hoofdprijs voor betaalt. Wil je een kersttoast doen, maar ook wat geld overhouden voor eten? Koop dan op het vliegveld een flesje. Dat kan je zo maar 60% korting opleveren.

Love,
Fiek