Jesmond Dene Park | Newcastle

Als ik aan Engelse natuur denk, denk ik aan kleine heuvelachtige weggetjes met uitzicht over glooiende landschappen en kleine dorpjes. En hoewel ik nog niet zo heel veel van de omgeving heb ontdekt -verhuizen, vliegende tijd, geen auto en alle andere excuusjes;)- klopt dit beeld aardig. Maar Newcastle zelf is ook vol met mooie natuur. De rivier die dwars door de stad loopt bijvoorbeeld, maar ook de vele parken. Één daarvan springt er wat mij betreft bovenuit. Jesmond Dene.

jesmond dene bridge

Iedere ochtend maak ik een lange wandeling met Donna. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds één kant op ga. Jesmond Dene’s kant. Het is een eindje lopen, maar als je er bent waan je je helemaal in de bossen. Het beekje dat beneden stroomt, de hoge heuvels die het park afschermen van geluiden en het groen. Heerlijk. Als je ver genoeg loopt, wat we doen tijdens onze runs kom je helemaal op mooie plekjes. De waterval bijvoorbeeld. De eerste keer dat ik die tegenkwam was ik echt even stil. Kijk mee!

jesmond dene park

What to expect
Een wandeling door Jesmond Dene is geen ‘walk in the park’. Om erin te komen moet je stijle trappen naar beneden volgen, wat natuurlijk ook geldt als je er weer uit wil… You get the point;) En ook het park zelf is alles behalve Hollands vlak. Je billen en kuiten krijgen een flinke workout te verduren. Daar tegenover staan de mooiste views en een echt Engels gevoel. Je moet er wat voor over hebben…


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.