IJsland good to knows

Dat we alle drie een behoorlijke IJsland crush hebben moge duidelijk zijn:) We vertellen je er deze maand alles in geuren en kleuren over. Des te fijner om de ‘good to knows’ even op een rijtje te zetten van dit bijzondere land .

#When to go
IJsland is eigenlijk het hele jaar door goed te bezoeken. Als je speciaal voor het Noorderlicht gaat heb je de grootste kans op het zien van dit mystieke verschijnsel in de periode oktober tot maart. De maanden september en april zijn trouwens ook geschikt. Een dik pak sneeuw ligt er van  december t/m april. Dan heb je om te roadtrippen sowieso een 4WD nodig. Ik dacht trouwens dat het bizar koud kon zijn op IJsland. Dat is dus helemaal niet zo. Het warme zeewater dat via de Atlantische Golfstroom aangevoerd wordt zorgt ervoor dat IJsland niet geteisterd wordt door extreme kou.

Reykjavik

#How to get there
Icelandair vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik. Binnen een paar uur sta je in een compleet andere wereld. Daarnaast is IJsland ook ideaal voor een stopover. De vluchten naar de VS vliegen namelijk allemaal over IJsland, dus je kunt er daar prima uitstappen. Sla je tijdens je trip toch mooi twee vliegen in één klap:) Fiek heeft handige tips voor je.

#Where to stay
Reykjavík is een perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Er is van alles te doen en tegelijkertijd de enige grote stad van het land. Als je het eiland helemaal rond wilt rijden kan je beter slapen in de accomodaties die je op je route onderweg tegenkomt. Van tevoren reserveren is dan vaak wel een must.

What to wear

#What to wear
Het weer in IJsland kan je behoorlijk verrassen. Door de verschillende landschappen kan een behaaglijk zonnetje zomaar ineens plaats maken een ijzige wind en sneeuw. The secret to succes? Draag verschillende laagjes kleding en ga sowieso niet op pad zonder een warme muts en handschoenen. Inspiratie nodig? Hier zie je hoe wij op pad gingen.

Landschap

#What to do
Walvissen spotten, roadtrippen door het ruige landschap, culinair los gaan, slenteren door de straten van Reykjavik of dobberen in het dampende water van een spa. You name it, Iceland has it! Vi heeft een aantal roadtrips op een rijtje gezet die stuk voor stuk prachtig zijn.

#How long to go
Hoe meer tijd je hebt, hoe beter natuurlijk. Maar in principe kan je tijdens een stopover van 48 uur al heel veel leuke dingen doen. Om het hele eiland rond te toeren moet je ongeveer een week uittrekken als je het op een relaxed tempo wilt doen.

weide

#Why to go
Last but not least. Why to go? Ik kan serieus wel duizend redenen noemen:) Het landschap is oer, rauw en bizar imposant. Wijdse vlaktes met hoge bergruggen op de achtergrond worden afgewisseld door zwart lava gesteente bedekt Hobbit groen mos. Geisers die kokend water meters hoog de lucht in spuwen vanuit het binnenste van de aarde. Stuk voor stuk WOW momenten. Soms lijkt het zelfs alsof je op de maan bent. Het is een trip terug in de tijd waarin het lijkt aan de wieg te staan van het ontstaan van de aarde. Daarbij biedt een stad als Reykjavik alles wat je van een stad mag verwachten.

Sta je al te popelen?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter