Iceland festival Top 3

Het is tegen elven als we het restaurant Fish Market in Reykjavik uit lopen. Ik heb het gevoel dat we door een kerstsprookje slenteren. De straten zijn knus, de Ijslandse huizen zijn langs de nokken verlicht en als we praten vormen zich de bekende wolkjes van de kou. Ondanks het tijdstip op deze woensdagavond is het druk. Bij de deuren van verschillende bars en clubs staan dikke rijen. Meisjes lopen in hippe (en blote!) outfits over straat. De kou raakt ze niet want ze zijn in de ‘festival mode’. Het is Iceland Airwaves! Eén van de grootste festivals van het land. Reden om locals naar de festival cultuur te vragen en vooral naar de Iceland festivals die je niet mag missen.

Iceland Festival cultuur
Dat IJsland bekend staat om haar overwedigende natuur, warmwaterbronnen en goddelijke restaurants wist ik. Dat het een bedevaartsoord voor festivalgangers is, is volledig aan me voorbij gegaan. ‘Gek’ vinden de locals, want het moge duidelijk zijn dat ze hier van een feestje houden en die nog goed weten te vieren ook. Jazz festivals, de Gaypride, Arts fests en zelfs een Viking festival, het is er allemaal. Op mijn vraag waarom hun festivals zo’n succes zijn krijg ik als antwoord: “It’s all about the adventure of finding new talent and offering new sounds a stage.” Sounds good! En eerlijk is eerlijk, als ik om me heen kijk is het cute, cool, hip and happening! Dus, welke drie festivals zijn het waard om voor in het vliegtuig te stappen?

 

Winter Lights Festival 2012. Photo Raggi Th. Sigurðsson.

Winter Lights Festival 2012. Photo Raggi Th. Sigurðsson.

 

# Winter Lights Festival
Alsof IJsland nog niet sprookjesachtig genoeg is, staat februari in het teken van verlichting. En hoe! Door met licht interactieve kunst op gebouwen te projecteren en de daarmee de donkere dagen van het lan dte vieren. “Prepare to be amazed by the dramatic interplay of darkness and light at the Winter Lights Festival 2015!”

Wanneer: 5-14 februari 2015
Waar: Reykjavik

IcelandFestival1

# Food & Fun Festival 
Foodies opgelet! Dit festival trekt culinaire genieën uit de hele wereld aan om speciaal voor jou de mooiste gerechten uit hun pan te toveren met locale ingredienten. En dat niet alleen, om er voor te zorgen dat je extra hongerig aan tafel verschijnt worden je de vetste activiteiten aangeboden. “A festival of outstanding culinary skills and fresh natural ingredients. The ultimate recipe for food and fun.” Eigenlijk kun je het beste de hele maand februari in IJsland blijven:)

Wanneer: 25 februari – 1 maart 2015
Waar: 18 restaurants verspreid door Reykjavik

IcelandFestival2

Iceland Airwaves
Dit is hét muziekfestival van het eiland. Tienduizenden mensen uit binnen- en builenland reizen naar Reyjavik af om te genieten van de ruim 300 optredens van verschillende bands in een scala aan clubs. Van rockbands, tot DJ’s tot hang-over parties in de Bluelagoon, het is er allemaal en duurt 4 dagen lang. Zoals ze zelf zeggen: “It’s 4 a.m. You’ve been to five cool clubs, seen ten great bands, made fifteen new friends and fallen in love twenty times. You’re tired. You’re wired. You’re ready to find a bed. You’re ready to find the after-party. You can’t believe you’re here. You’re already making plans to come back next year. And guess what? It’s still Day One.”

Wanneer: 4-8 November 2015
Waar: Reykjavik

Naar welk van deze drie festivals zie jij jezelf wel gaan?

 ♥
Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter