Aanrader | Ibiza in maart

Ibiza is misschien wel dé zomerbestemming van de afgelopen jaren. Met als gevolg dat je zomaar de buurman van thuis ineens tegen het verbrande lijf kunt lopen op de stranden van Platja d’en Bossa. Dat wil natuurlijk niemand… Gelukkig is er een alternatieve manier om van de Ibiza zon te genieten. Ibiza in maart. En dat ziet er ongeveer zo uit:

old town Ibiza in maart

Topweer | Ibiza in maart
Met een beetje mazzel natuurlijk, want niets zo veranderlijk als het weer. Maar over het algemeen is het in maart al prima te doen. 18 graden met zon betekent toch al gauw bikini weer als je een plekje uit de wind vindt.

Goed voor je portemonnee | Ibiza in maart
En dat kun je van Ibiza niet altijd zeggen… De mooiste appartementen zijn voor de helft van de prijs te huur en vele terrassen hanteren off season prijzen. Oh en ook de tickets zijn nog niet de hoofdprijs.

Las dalias Ibiza in maart

Direct vliegen | Ibiza in maart
Hoewel je tegenwoordig het hele jaar direct met Transavia vanaf Eindhoven naar Ibiza gevlogen wordt, ben je dan wel erg beperkt in je dagen. Vanaf maart verandert dat weer. Dan vlieg je zowel vanaf Amsterdam als vanaf Eindhoven direct en op meerdere dagen in de week op en neer.

Rust | Ibiza in maart
Ok, de meeste mensen boeken Ibiza niet alleen voor de rust. Blue marlin, Amnesia en Ushuaia zijn vaak minstens zo belangrijk. Maar even ontspannen en relax het eiland ontdekken is een goede reden voor een tripje. In maart kom je zo goed als heen toerist tegen en heb je alle stranden voor jezelf.

Cala Xarraca Ibiza in maart

Wel even goed zoeken | Ibiza in maart
Die rust kent ook een keerzijde. Sommige dorpjes zijn ware spooksteden en je moet -zeker op een doordeweekse dag- af en toe goed zoeken voor een lekker restaurant. Maar er zijn een paar pareltjes het hele jaar open.

  • Yemanja: waar het hier de hele zomer niet te doen is van de drukte zit je nu heerlijk bijna alleen met je voetjes in het zand van de verste vis te genieten…
  • La Paloma is overdag gewoon open en heeft naast de beroemde tuin ook een aantal binnentafels staan voor de koudere dagen.
  • El zaguan is de gezelligste tent van het eiland. Elke dag druk en tapas kan echt altijd. Kost ook bijna niks trouwens…
  • Cala Bonita is ook zo’n heerlijke strandtent waar je van donderdag tot zondag kunt genieten van het lekkerste eten en vrij zicht op zee.

Ik zie alleen maar voordelen… En mocht je toch liever de zomermaanden afwachten. Dan heb ik hier mijn favoriete restaurants op een rij gezet.

Love,
Fiek

Geschreven door Fieke

"Travel girl by heart. Never goes anywhere without her running shoes. Lives abroad. Loves a little bit of luxury. And wine, red red wine."

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.