Humans of New York | een ode

Are you looking for an English translation? Press here!

Onze favoriete Facebook pagina is met stip Humans of New York. Brandon Stanton gaat elke dag met zijn camera de straten van New York op en vraagt random mensen het hemd van hun lijf. Dat levert echt de mooiste verhalen op. Hij spreekt met letterlijk elke laag van de bevolking en laat zien dat we allemaal, ondanks onze verschillende achtergronden, helemaal niet zo anders zijn. Alleen daarom al verdient hij wat mij betreft de Nobel prijs (jep, ik heb ze letterlijk een mail gestuurd, daar in Noorwegen).

Schermafbeelding 2015-02-02 om 14.17.57 Schermafbeelding 2015-02-02 om 14.18.42 Schermafbeelding 2015-02-02 om 14.17.23

United Nations
Maar Brandon gaat verder. Zo mocht hij vorig jaar voor de VN naar een aantal (ex)conflictgebieden, om daar precies te doen wat hij altijd doet. En toen werd het pas echt inspirerend. De verhalen achter gezichten die normaal alleen in het nieuws voorbijkomen, waren zo mooi en ook zo dichtbij. Dichterbij dan welk nieuwsbulletin deze mensen ooit zou kunnen brengen. Het maakt de verschillen die we altijd voelen verdwijnen, want iedereen blijkt gewoon net als jij en ik.

Schermafbeelding 2015-02-02 om 14.25.40

Schermafbeelding 2015-02-02 om 14.26.33

Schermafbeelding 2015-02-02 om 14.31.29

Mott Hall Bridges Academy
En nu heeft Brandon me helemaal ondersteboven gekregen. Een paar weken geleden kwam hij een jongen van 15 jaar tegen, Vidal. Hij stelde hem de vraag; Wie heeft de grootste invloed gehad op jouw leven. Vidal noemde toen het hoofd van zijn school, omdat ze hem -en de rest van de school- het gevoel geeft dat ze er toe doen. Dat was voor Brandon reden genoeg om de school te bezoeken en een fonds op te richten om het werk van het schoolhoofd te vergemakkelijken. Samen zamelen ze nu geld in voor een jaarlijks tripje naar Harvard, om de kids -uit een van de slechtste buurten van New York- te laten zien wat ze allemaal kunnen worden. Het bedrag is nu al zo hoog dat ze er ook een zomerprogramma en scholarships van kunnen maken.

Ondertussen hebben ze dik 1 miljoen dollar opgehaald en deelt Humans of New York dagelijks inspirerende verhalen van de school.

Go check it out! En doneren kan hier:)


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.