Tigerlilly’s | Nusa Lembongan (Bali)

Als ik in een hotel zou mogen wonen, dan zou ik daar niet lang over hoeven na te denken. Iedere dag in slaap vallen tussen knisperende, schone witte lakens en ’s ochtends lekker wakker worden bij een, meestal, fantastisch ontbijtbuffet. Wie wil dat nou niet? Ik neem je voortaan iedere maand mee naar mijn favoriete hotels ter wereld. Van schitterende resorts in Vietnam tot mijn favorite hotel in mijn eigen stad. I. Love. Hotels.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 14.18.40

Een paradijsje is het paradijs? Kan dat? Ja dat kan echt. Bali is natuurlijk al een droombestemming bij uitstek: de vriendelijke mensen, het fantastisch lekkere eten en de mooie natuur. Maar wanneer je binnenstapt bij Tigerlilly’s waan je echt in een Peter Panachtige, andere wereld.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 14.18.34

Tigerlilly’s bevindt zich op Nusa Lembongan, een klein eilandje voor de kust van Bali bereikbaar in zo’n 25 minuten varen. Waar op Bali de straatgeluiden en de drukte van scooters nog wel eens veel kan zijn; is het op Nusa Lembongnan een heel ander verhaal. Het leven gaat nog een tandje trager, er zijn geen auto’s op het kleine eilandje en niemand heeft haast.

The Hotel
Bij Tigerlilly’s huur je een hele of halve villa (er zijn er in totaal 7). Kleinschalig kun je deze accommodatie dus zeker noemen. De verschillende huisjes liggen verscholen tussen heel veel groen zodat je niet alleen een waanzinnig uitzicht maar ook genoeg privacy hebt. Tigerlilly’s is instagram perfect; van de hangeistoelen in de lounge, het aquablauwe zwembad tot de smoothiebowls en smoothies die je ’s ochtends kunt bestellen. Maar veel fijner is manager Caroline die al jaren op het eiland woont en je de beste tips kunt geven.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 14.18.46

The Room
De badkamer is (half)open en ’s avonds kan het zo maar zijn dat je onder een een sterrenlucht staat te douchen. De kamers zijn ingericht met donker houten meubilair, de bedden slapen goddelijk en de airco werkte prima. Verder zijn alle kamers voorzien van een kluisje en klein koelkastje zodat er altijd koud water te drinken is.

The Neighborhood
Huur vooral een scooter en cross zo op eigen gelegenheid het eiland over; een bruisend nachtleven vind je hier misschien niet, fantastisch duiken en eten kun je er wel. Bij Warung Nyoman aten we de meest goddelijke rijsttafel en kwamen we de volgende dag terug voor de kabeljauw in bananenbladeren en sateh, zo goed! Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen; Nusa Lemnongan is de plek om manta rays te spotten! Het is niets minder dan magisch om deze fantastisch, bijna zwevende wezens voorbij te zien komen. Ook de Mola Mola is een graag geziene gast in deze wateren.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin