Hotel Love | Park Hotel Bad Salzig (GER)

Eigenlijk moet ik het veel vaker doen: Een weekendje de natuur in met m’n twee liefdes. Telefoon uit, laptop thuis laten (#truestory:) en je laten verrassen door wat er op je pad komt. Niet de makkelijkste keus met een avontuurlijke 1,5 jarige aan je zij (die meer wil dan hij kan;) maar zeker de leukste! Dus zocht ik een fijne streek -op zo’n 4 uur rijden van Amsterdam- met en nog fijner hotel. And boy oh boy were we lucky! Meet the lovely Park Hotel Bad Salzig in het Duitse Rijnland (beter bekend als ‘wine heaven:).

ParkHotel6ParkHotel3What’s so good about it?
Als je niet op reis bent, waar ben je dan het liefste? Ik thuis. De plek waar ik mezelf mag zijn. Waar alles oké is, waar ik altijd welkom ben. Nou precies dat fijne gevoel kreeg ik hier and there is more… De eigenaars stralen, de medewerkers zijn super attent, er wordt geweldig gekookt en de ligging is schitterend. Eigelijk alles klopt. Ja, nu komt mijn OCD tevoorschijn #callmecrazy maarrrrr we slapen in kamer 4 (mijn geluksgetal), naast het bed ligt mijn favoriete boek ‘The Little Prince’, onze kamer is geheel in Tocaans thema (onze volgende family trip), op ons bed ligt een handgeschreven briefje met een hart (die mee naar huis is gegaan #datmocht). I love love love it.

ParkHotel10 ParkHotel9ParkHotel18

What’s their style?
Park Hotel is stijlvol ingericht met fijne hoekjes, kamers in allerlei thema’s en een goddelijk terras waar je kunt dineren en ontbijten. Het ligt tegenover een park en op een paar minuten wandelen van de Rijn. Het mooiste aan hun stijl is overigens niet de inrichting maar hoe ze zijn als mens. Yale kreeg alle ruimte om een bezige baby te zijn (en mocht naar hartenlust de tuin met de gieter van water voorzien), en toen ze opmerkten dat hij van aardbeien extreem blij wordt (lees: klappen in zijn handjes en twintig keer “aadbeei” zeggen) stonden er vanaf dat moment steeds aardbeien voor hem klaar.

ParkHotel1ParkHotel4ParkHotel8

What to do?
Had ik al gezegd dat Rijnland het wijngebied bij uitstek is? Huur een fiets (wel zo veilig) en doe wat tastings of pak net als wij de boot die je mee over de Rijn voert langs prachtige historische dorpen (met weer die wijntastings… vervelend;) De eigenaars vertelden tijdens ons vertrek trouwens over een tegek rockconcert in een amfitheater waar ze de vorige avond naar toe waren geweest. Genoeg te doen dus!

ParkHotel20 ParkHotel19

What to eat?
Meestal ga ik op zoek naar leuke restaurantjes waar ik getrakteerd wordt op een paar gangen en bijpassende wijnen. Hier hoefde ik niet ver te zoeken want het restaurant van het hotel is fantastisch. Niet zomaar schnitzel-fantastisch, nee meergangen-met-bijpassende-wijnen-fantastisch. Perfect voor de kleine (oké, en dus ook voor ons *smile*) want Yale ging naar bed, babyfoon ging mee en wij konden op het terras (50m van onze kamer) tot in de late uurtjes tafelen. Yabadabadoooooo.

ParkHotel17ParkHotel14ParkHotel23

“It takes hands to build a house, but only hearts can build a home.”


Vi

Tip: leuke aanbiedingen naar Rijnland vind je o.a. via TravelBird
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

ParkHotel16 ParkHotel15ParkHotel7 ParkHotel12 ParkHotel11ParkHotel21ParkHotel13

1 Reactie

  • Joachim schreef:

    Dear Vi,
    thank you so much for your nice blog, it was such a good time with you and your beautiful family here at the PARK HOTEL in Bad Salzig. We hope to see you and your family back soon. Regards Jo and Ulla

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.