Honfleur foodfun

Ik hou van eten. Vind het echt een feestje om lange avonden met vrienden aan tafel te zitten. Dat is eigenlijk leuker dan een hele nacht dansen (god, dat klinkt oud!). Dus toen ik op zoek was naar een leuke bestemming in Normandië voor een kort reisje met m’n zusje kwam Vi met Honfleur op de proppen. Daar heb je heerlijke mosselen, zei ze. Ik hou van mosselen en zag het dus wel zitten, maar wilde wel zeker weten dat het leuk was. Toen zelfs mijn Franse tante lyrisch vertelde over dit stadje waren we om. Honfleur it is.

1

En dus stapten we dinsdagmiddag in de auto voor een rit van 5,5 uur. Via AirBnB hadden we een studiootje geregeld midden in het dorp en die avond aten we onze eerste maaltijd aan de haven. Een haven vol met restaurantjes waar je groot geld betaald voor je cola, maar waar je voor ong €20,- een heerlijk 3-gangen menu voorgeschoteld krijgt. Waar de wijn per fles ook ong €20,- kost en je de hele avond je ogen uit kijkt naar voorbij wandelende mensen.

2

Ik heb gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en me ontpopt tot een ware smaakpolitie, want waar eet je nou de lekkerste mosselen? 3 avonden heb ik getest. De eerste keer gemarineerd a la creme, de 2e avond iets verder op in de haven gemaakt in Gorgonzola en op avond nummer 3 ging ik voor au naturel. Mijn favoriet? De Gorgonzola. Misschien door mijn liefde voor kaas, of doordat ik nog nooit zo mijn mosselen had gegeten, maar damn dat was lekker!!

image

Ga vooral een keer naar Honfleur. Een heel mooi stadje op ong 5 uur rijden. Aan het strand (al is het niet het mooiste strand) en met een heerlijke vakantievibe. Ik weet zeker dat ik nog een keer terug ga!! I’m off to the beach, wat ga jij doen met deze tropische temperaturen?


Fiek

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.