Honeymoon on a shoestring: Low-Budget Love Top 5

Wie aan een honeymoon denkt, droomt al snel weg bij de gedachte aan de Seychellen, Mauritius of de Virgin Islands. Tot de realiteit (en dan vooral je banksaldo) je met de neus op de feiten drukt: jullie zijn Jay-Z en Beyonce niet!

Je geliefde eeuwige trouw beloven is al een kostbare aangelegenheid op zich en jullie huwelijksreis verdubbelt dat torenhoge bedrag met gemak. Toen ik van twee verschillende GL2Tlezers een ‘lowbudget-honeymoon-verzoek’ ontving wist ik wat me te doen stond. Een lijst maken van betaalbare ‘love destinations’. Hop on girls!

Smart honeymooning
Ga je trouwen of heb je trouwlustige vriendinnen, dan weet je het. Alles wat met de ‘so-called’ mooiste dag uit je leven te maken heeft is minstens twee keer zo duur. Niemand wil namelijk besparen op deze bijzondere dag dus tasten we diep in onze buidel. Als je denkt dat een ‘honeymoon’ per definitie duur is, heb je het mis. Want wie niet rijk is, moet slim zijn. In ‘travel land’ betekent dit vooral bereid zijn zelf het boek- en uitzoekwerk te doen:) Wil je goede ticketdeals? Check dan e-dreams, Kajak of Paperflies. Deze Lowbudget-Love-Top vijf helpt je alvast een handje om het meeste uit je honeymoon te halen!

Santorini, honeymoon, low budget honeymoon, wedding, huwelijk, huwelijksreis

# Santorini
Dit Griekse eiland ‘has it all’. Pitoreske dorpjes, verlaten stranden en authentieke restaurants. Santorini staat bekend als romantische ‘get-away’ waar je getrakteerd wordt op culinaire hoogstandjes. Ideaal want het ligt in Europa en de bekende prijsvechters vliegen er gewoon naar toe. Op Airbnb vind je de liefste verblijfplekken, met een huurauto rij je zo het eiland rond en wil je echt besparen… kook dan lekker samen.

Tip: Wil je langer op reis en ben je bang uitgekeken te raken op dit eiland, dan kun je één van de vele boten naar de omringende eilanden pakken.

Santorini, honeymoon, low budget honeymoon, wedding, huwelijk, huwelijksreis

# Thailand
Het ticket is dan misschien iets duurder dan een vlucht binnen Europa. Niets kan op tegen de Aziatische prijzen. Low-budget is hier uitgevonden! Dit backpackers walhalla ontpopt zich meer en meer tot dé ‘Love-location’ van de wereld. Door de vele eilandjes, de fantastische tropische stranden met wuivende palmen en afgelegen baaien is dit romantiek ten top. En het mooie van Thailand, voor iedere portemonnee is er wel iets te vinden.

Tip: AirAsia biedt je goedkoop binnenlandse (en buitenlandse) vluchten aan. De trein, bus en boot zijn goed en echt goedkoop en hostels kunnen hier super luxe zijn. Laat je ook zeker verwennen met een Thaise massage. Waar kan dat nog voor een tientje?

Santorini, honeymoon, low budget honeymoon, wedding, huwelijk, huwelijksreis

# Maui
Wil je toch dat Mauritius-gevoel tijdens je honeymoon? Dat kan op Maui! Dit eiland -in de Amerikaanse staat Hawaii- is romantisch en aanzienlijk minder-toeristisch dan het meest bekende eiland van Hawaii Oahu. De natuur is hier ongerept. Je kunt samen verdwalen in de regenwouden, een romantische douche nemen onder een waterval of de actie opzoeken door te leren surfen of een vulkaan te beklimmen. Ook hier geldt dat je beter een hostel kunt boeken of Airbnb kunt gebruiken.

Tip: trakteer je zelf op een roadtrip langs misschien wel de mooiste route van de VS: de road to Hana en eet Bubbies. Er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland dus check of je er op je overstap plaats een paar dagen uit kunt. San Fran, San Diego, L.A. en Vegas zijn absoluut een bezoekje waard en je ticket wordt er niet duurder door;)

Santorini, honeymoon, low budget honeymoon, wedding, huwelijk, huwelijksreis

# Puerto Rico
Dit prachtige eiland -dat in 1493 ontdekt werd door Columbus- ligt pal naast de Virgin Island en is verbazingwekkend genoeg wél betaalbaar! Je vindt hier Afrikaanse, Spaanse en Amerikaanse roots in een modern jasje. Caribische stranden, Hoofdstad San Juan en de regenwouden, zorgen er voor dat jullie je geen moment hoeven te vervelen.

Tip: Puerto Rico staat bekend als één van de beste rum landen van de wereld. Wil je een rumproeverij doen, dan is dit de place to be!

# Costa Rica
Het land van de eeuwige lente! Hier vind je pitoreske hippie dorpjes, kun je net als Manon aan ziplines tussen de bergen suizen in Monte verde, kun je zwemmen met schildpadden en door de jungle trekken.  Ben je een eco liefhebber, dan hebben ze hier ook vele eco-lodges voor je.

Tip: wil je een keer in een bijzonder hotel verblijven? In dit vliegtuig kun je heerlijk slapen:)

Heb jij nog low-budget honeymoon tips voor deze meiden?

Vi

1 Reactie

  • Maaike schreef:

    Met jullie tips heb ik zojuist mijn vriend overgehaald voor een heerlijke reis naar Bali, die echt goedkoop was via http://www.paperflies.com! Helaas nog geen honeymoon, maar wie weet staat me wel een prachtig huwelijksaanzoek te wachten. Fingers crossed! :-)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.