Hometown Events

Kasteel
Na de avonturen van ons heerlijke weekendje in Parijs neem ik je weer mee terug naar ons eigen land. En wel naar de plaats waar ik ben opgegroeid, Wijk bij Duurstede. Dit pittoreske stadje ligt in het zuiden van de provincie Utrecht, aan de oever van de rivier de Lek. 

Wijk bij Duurstede heeft een rijke historie en een ontzettend sfeervolle, historische binnenstad. Aan het begin van de middeleeuwen was het één van de belangrijkste handelsplaatsen van Noord Europa en heette het nog Dorestad. Het oude stadscentrum wordt om omringd door een gracht en je vindt er talloze restaurants, cafés en leuke winkeltjes. Absolute must-sees zijn kasteel Duurstede en  de oude korenmolen Rijn en Lek.

In dit stadje zitten ze niet stil, er is het hele jaar door van alles te doen. Ben je net als ik dol op sport en muziek? Dan mag je deze evenementen zeker niet missen.

festival

Singelloop – 30 april 2013
Al 65 jaar lang is deze loop op Koninginnedag een traditie. Iedere renner komt hier aan zijn trekken, want er zijn verschillende afstanden. Van een kids- tot een wedstrijdrun.

Jazz by Duurstede – 1 juni 2013               
Iedere 1e zaterdag van juni vindt dit fantastische Jazz festival plaats. Het is al 20 jaar lang een begrip in de wijde omtrek en er komen duizenden mensen op af. In restaurants, op buitenpodia en in de cafés kan je genieten van heerlijke Jazzy muziekklanken. En het is ook nog eens gratis!

Spinning by Duurstede – 22 juni 2013
Ben je spinning fan? Dan moet je hier bij zijn! Op het marktplein kan je jezelf tijdens een 4 uur durende marathon in het zweet trappen. En de opbrengst gaat geheel naar een goed doel.

Kleurrijk Wijk – 7 september 2013
Dit festival staat geheel in het teken van mensen uit verschillende culturen kennis met elkaar laten maken. Je vindt er vele marktkramen waar je kan genieten van kunst, kleding en culinaire specialiteiten uit allerlei landen. Daarnaast wordt de opening van het culture seizoen gevierd met een uitmarkt. Dit alles onder het genot van muziek uit diverse windstreken.

Shantyfestival – 28 september 2013
Je moet er van houden, maar als je van zangkoren houdt kom je hier zeker aan je trekken. Koren uit het hele land laten hier hun zeemansliederen horen op verschillen podia verspreid door de stad. Ze strijden hierbij om de felbegeerde eerste plaats.

 Welke lijkt jou het leukst? En hoe zit het met de festivals in jouw hometown?


Manon

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.