Home is where the heart is

Spannend was het, toen we dik een jaar geleden naar Engeland vertrokken. Een vreemde stad en (toch wel) vreemde taal en onbekende mensen. Kortom een heel nieuw leven. En ik kan je vertellen, er is geen betere manier om jezelf te leren kennen.

Vaak vragen mensen of ik me niet eenzaam voel. Zo ver van het bekende, van familie en vrienden. Maar eenzaam en alleen zijn twee verschillende dingen. Ik ben vaak alleen, maar bijna nooit eenzaam. Misschien komt daar ook mijn liefde voor reizen vandaan. Ik heb niet zoveel mensen nodig. Ben heel gelukkig met mijn selecte groepje en ook heel gelukkig als ik gewoon met mezelf ben.

Ik kan me, zelfs hier in Newcastle, die luxe ook veroorloven. Ik heb de mazzel dat het maar een uurtje vliegen is. Dat er 4 vluchten per dag op en neer gaan. Dat ik het me kan veroorloven om zelf regelmatig de oversteek te maken. Dat ik met de liefdes van m’n leven ben (incl hond, ja;).

Ook op reis ervaar ik dit vaak; home is where your heart is. Ik geniet van nieuwe plekken, ga op in de ervaringen, maar kan daarna echt weer verlangen naar de rust van thuis. Dat geldt ook voor bezoekjes aan Nederland. Deze zijn altijd heel intensief. Iedereen even zien, geen moment onbenut laten en vervolgens met heel veel zin weer naar huis. Een huis dat nu toevallig in Newcastle staat, maar ook al was het op de maan, ik ben thuis waar mijn liefde is.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Wieneke schreef:

    ik ben sinds kort verhuisd naar Hilversum waar ik niemand ken. Een uur rijden van mijn familie vandaan. Ik vind dat niet ver. Zij wel. Home is in mijn geval waar mijn katjes zijn. Veel geluk in Newcastle!

    • Fieke schreef:

      Lastig he, het voelt toch altijd als een drempel die mensen over moeten. Als ze het eenmaal ervaren, lijkt de stap erna vast minder klein:) x

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.